"Закрити, заборонити, штрафувати!" - Володимир Ар'єв

"Закрити, заборонити, штрафувати!" - Володимир Ар'єв

Цей совок глибоко сидить в головах влади, незалежно від її прогресивності та новизни. Ще й посилаються на західні стандарти. Але, на відміну від цивілізованих країв, у нас з легкістю минають етап створення умов.

Штраф - крайня стадія. Там спочатку роблять все можливе, щоб людина його уникла. Не можна користуватися спортивними і дитячими майданчиками? Огородити їх поліцейськими стрічками. Так само можна «запечатати» лавки в парках, щоб там не сиділи і штрафувати не за прогулянки, які зміцнюють іммунітет, а за пікніки і здерти стрічки. Штраф за вихід без маски? А де її взяти? Написи на аптеках «Вхід без маски заборонено» і «Масок нєт» стали прикладом безвиході.

Але при цьому в Києві вирішили, що стрічки дорого, а маски клопотно та ухвалили... поставити камери вимірювання температури і роспізнавання облич. Ага, особливо тих, що в масках! А думки про заборону пересування на власному транспорті - це вже не тільки глупство, а й майбутня кримінальна справа за узурпацію влади і порушення 33ої статті Конституції. Це дратує чимдалі більше. Ще трохи і люди розлютяться настільки, що ломбарди, куди влада після заборони на роботу пропонує людям нести з дому останні цінності, доведеться знову закривати і ставити посилену охорону.

Авторитарний ідіотизм - найгірше, що могло статися з країною в такий момент. І єдине, що суспільству наразі залишається, це масове обурення в соцмережах непродуманими заходами і диктаторськими замашками. А якщо не почують і не зрозуміють, доведеться вийти з віртуала - бо такими темпами вони феодалізм повернуть. По дурості.

Volodymyr Ariev