"ЗАМІСТЬ ПАРИЖУ - У ЛАДИЖИН" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗАМІСТЬ ПАРИЖУ - У ЛАДИЖИН" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Я не те що уявляю, я прямо бачу як сьогодні у ДБР і в Печерському суді працівники масово, ледь стримуючи почуття гортали фотографії з їхніх відпочинків у Європі. Вони ковтали сльози, розглядаючи дивовижні види Барселони та Вроцлава. У них зупинялося серце від думки що тепер доведеться замість Ніцци їхати у Вінницю, а замість Парижу у Ладижин. І все це через дотичність до одної єдиної справи! До справи Петра Порошенка.

 А далі почалися дива. Суддя Бортницька, яка мусила сьогодні зачитати ухвалу про арешт Петра Порошенка, терміново пішла у відпустку. Можливо – за вказівкою згори. А можливо від усвідомлення, що влітку замість Корфу доведеться їхати на Затоку. Мовляв, на таке вона не підписувалась. Та й ДБР несподівано заговорила мов шовкова. Вони тепер всього лише розраховують, що Петро Порошенко заявиться в суд. Тобто роблять саме те, чого вчора від них вимагали адвокати Порошенка.

 Звісно можуть ще 1001 разі все перемінити, але з високою вірогідністю слідаки в ДБР уявили як замість пляжу в Анталії доведеться сапати картоплю у мами на городі, і зажадали аби затримання Порошенка чітко відповідало закону. Що означає, що не буде взагалі ніякого затримання.

 І що ж таке моторошне сталося? А сталася заява депутата Європейського парламенту Віоли фон Крамон, про те що Європарламент застосує санкції проти осіб, причетних до політичного переслідування п'ятого президента України, лідера опозиційної партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка. Окремо пані фон Крамон підкреслила, що Європарламент готується застосувати санкції проти суддів, які переслідують Порошенка. Вочевидь українські судді депутатку Європарламенту почули.

 Не могли не почути. Бо це далеко неєдина заява, що прилетіла з Заходу. «Ми спостерігаємо за цією справою, але звинувачувати Порошенко у державний зраді... в мене був шок, коли я почула офіційні звинувачення, бо я знаю, як все почалося, і знаю, яку боротьбу веде путінська пропаганда проти Порошенка», - Раса Юкнявічене, депутатка Європейського парламенту від Литви. «Сполучені Штати уважно стежать за справою проти колишнього президента Порошенка… Дуже важливо, щоб процес і результат ґрунтувалися на принципах верховенства права, а не політичних мотивах» - це посольство США в Україні.

 А ще, слідчих які виносили клопотання по справі Порошенка та суддю Бортницьку щойно включили до бази «Миротворця». Так що повз них – не промажуть.

  Щось підказує, що ніякого затримання Порошенка в аеропорту не буде як таке. Шоу «Порошенка привозять в суд у кайданах» зривається. Зеленський не зможе доставити своїм адептам такого задоволення. І чим закінчиться в понеділок суд – теж іще велике питання. Бо знову таки, судді зараз розглядають фото відпочинку у Європі, пригадують види Монмантра та пляжі Санта Маргарита Лігуре. Усвідомлюють перспективу поміняти все це на затишну рибалку на Десні…

 Намір ЗЕкоманди звинуватити п’ятого президента в державній зраді розсипається на очах. Проте, зранку 17-го в аеропорт Жуляни я поїду. Аби підтримати. Аби побачити своїх. Та й взагалі. Хто зна, чого ці коміки надумають за вихідні? Так що – до зустрічі.