"ЗАМИРЮВАЧАМ. ВИБАЧАТИСЯ БУДЕТЕ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗАМИРЮВАЧАМ. ВИБАЧАТИСЯ БУДЕТЕ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Нешановні прибічники переможця виборів Зеленського, які вчора весь день закликали порохоботів «відмовитися від мови ворожнечі і об’єднатися для будівництва нової України». Знаєте, серед вад притаманних живим людям, одна з найбільш ненависних мені – це лицемірство. І саме тому я пишу цей текст – бо дуже хочу нагадати вам деякі факти ваших біографій, після яких ваші заклики «припинити і об’єднатися» виглядають неабияк гидотно.

Саме ви усі п’ять років президентства Порошенка не покладаючи рук хитали країну – Майданами-3, редутами, порушенням кордону нелегалом Саакашвілі, міхо-майданчиком, «ночами на Банковій», тощо. Саме ви угробили 2% українського ВВП і дали підстави терористам ДиРи захопити підприємства українських власників на окупованій території дурко-блокадою ім. нардепів Соболєва, Семенченка і Парасюка. Саме ви коли вам казали що всі такі дії грють на користь Путіну, у відповідь глузували: «не розкачуйте човна – а то Путін нападе». Було?

Після того, як ви самі п’ять років говорили виключно мовою ворожнечі (і безсоромної брехні) було б логічним, якби ви вибачилися перед президентом Порошенком, його командою і всіма їхніми прибічниками (публічно, через ролики, флеш-мобом на ФБ – варіантів маса) за те що заважали працювати і завдавали шкоди країні. Але – я вибачень не чую. З чого роблю висновок, що всі свої попередні дії ви вважаєте правильними і послідовними – а відтак жодних претензій до порохоботів висувати ви не маєте ніякого права – ані юридичного, ані морального.

Насмілюся нагадати також, що між нами і вами лежить категоричний світоглядний розкол. Ви звинувачуєте нашого лідера у катастрофі під Іловайськом і втратах під Дебальцевим – ми вважаємо що головним винуватцем обох катастроф є керівництво Росії і армії РФ, а у випадку з Іловайськом – ще й команда Коломойського, як це змалювала у фільмі «Битва за Дніпро» команда естонського журналіста Крістера Паріса. Ви стверджуєте, що наявність у корпорації «Рошен» офшорного рахунку ($3000 – у мільйонера) – кримінал, а ми – що цей рахунок то частина передачі корпорації «Рошен» у сліпий траст і це підтвердив генеральний директор фонду «Ротшильд» у інтерв’ю УП. Ви кажете що за Порошенка армію обкрадали – ми кажемо що за Порошенка армія здобула нову форму, вітчизняні бронежилети, кевларові шоломи, берці на мембранці, сухпаї у вакуум-пакетах з підігрівом, нову систему харчування зі столовими де міністр обідає поруч з солдатом, 184 гуртожитки для військових і 22800 одиниць техніки – від «Кугуару» до БПЛА «Байрактар». Ви кажете – Порошенко збагатився на посаді президента, ми кажемо про те що Порошенко збіднів від $1600 мільйонів у 2013 р. до $858 мільйонів у 2018 р. Ви кажете що Ноздровську, Гандзюк та інших активістів убила влада, ми кажемо що Ноздровська – чистий кримінал, Гандзюк – замах замовлений її колишніми однопартійцями, і що випадки нападів на громадських активістів існують по всьому світові, а ваше обурення цими трагедіями – не більше ніж ваш гидотний, цинічний і безсоромний піар на крові (я уважно спостерігатиму, як ці теми цікавитимуть більшість з вас вже за пару місяців). Нарешті ви кажете що батько і син Гладковські обкрадали армію і що Порошенко з ними в долі, а ми вам кажемо що ви не маєте жодних доказів цього, а відтак ваше обурення – не більше ніж передвиборчий піар, брехня і наклеп.

Нешановні замирювачі. Ви бачите бодай щось де ми можемо зійтися в думках? П’ять років ви нас цькували найманцями шоколадного бариги та видмазувателями мародерів – і продовжуєте це повторювати. Гаразд, а я у свою чергу вважаю, що ваша ненависть до Петра Порошенка і його прибічників – не раціональна. Це типова, по Марксу, класова ненависть люмпена до буржуа. Ненависть потенційного неудачника до людини успішної та самодостатньої, здатної дати раду собі і своєму життю. Єдине на чому ми здатні зійтися – це ненависть до зовнішнього агресора. Але по-перше не вам мені, учасникові війни і кавалеру відомчих і державних нагород, дорікати відсутністю патріотизму, по-друге, я з нетерпінням чекаю ваших заяв щодо ставлення до терористів ДиРи та Росії, за умов що за Центром Розумкова 35% прибічників Зеленського бажають позаблоковості, а 32% - зближення з РФ. З ними ви як розберетеся? Агов!

Ви хочете «припинити мову ворожнечі і об’єднати зусилля»? Тоді зробіть те що ви обіцяли зробити – поруште справи проти Петра Порошенка і його команди і бодай доведіть їх до суду. По закону доведіть, а не у вигляді розправи над опонентами – після ваших заяв штибу «гамселити порохоботів ногами» та потоків брехні, які ви вилили, я не сумніваюся, що вас вистачить на таке. І коли ці справи розваляться у процесі – знайдіть в собі сили вибачитися перед Петром Порошенком, його сім’єю, його командою та мільйонами прибічників за всю вашу брехню. Навчіться відповідати за слова.

Ми – банда бариг і мародерів? ОК, тоді нас треба судити і карати, а не залучати до керівництва країною. Ми – НЕ банда бариг і мародерів? Тоді визнайте що ви – брехуни чорнороті, і попросіть пробачення у нас за все пережите, від завалених вами відсотків ВВП до наших зіпсованих нервів.

Будуть визнання і вибачення – будуть розмови про «припинити і об’єднатися». Можливо. А ні – я вже писав.

Не маєте ви права чимось нам дорікати.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко