"Заохочувальні призи для України" - Олег Шарп

"Заохочувальні призи для України" - Олег Шарп

США і Німеччина, нібито, хочуть укласти угоду, покликану послабити геополітичні вигоди Москви після завершення будівництва СП-2. Також Україні можуть компенсувати транзитні збори, які будуть втрачені через те, що трубопровід буде пролягати в обхід території нашої країни.

Так, Германія та США можуть надати допомогу Україні в будівництві нових електростанцій і розвитку інфраструктури на тлі завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". Також Німеччина висловила готовність розпочати переговори з Росією стосовно продовження транзиту російського газу через Україну. Про це пише видання Bloomberg.

Відповідно до джерела, США й Німеччина також обговорювали можливість припинення постачання газу "Північним потоком", якщо Росія вирішить чинити тиск на Україну. Крім того, в США допускають можливість введення санкцій проти Росії, якщо вона скоротить постачання в Україну.

* * *

⁉️Ох, щось мені не дуже віриться в такі заохочувальні призи для України. Особливо з урахуванням того, що Зе-владу міжнародні партнери фактично відсторонили від процесу прийняття подібних рішень.