"Запит США щодо екстрадиції Коломойського" - Олена Монова

"Запит США щодо екстрадиції Коломойського" - Олена Монова

Тим часом навколо баби Бєні закручується щось вельми цікаве, і що буде на виході — наразі невідомо, бо основне все відбувається під айсбергом, а до нас періодично долітають окремі бризки інформації, коли кити надто сильно борсаються на глибині. Ну іноді ще серуть на голову альбатроси з дезою.
Пару днів тому в ефірі «Прямого» екс-дипломат і співробітник Атлантичної Ради США Андерс Ослунд заявив, що США можуть зробити запит щодо екстрадиції Коломойського, стосовно якого нещодавно Штатами були запроваджені санкції (і на членів родини Коломойського санкції теж поширюються). Звісно, що «можуть зробити» — це ще далеко не «зробили», та й Ослунд не належить до перших осіб Штатів, але й навіть така заява наводить на роздуми. Бо якщо людина його статусу робить таку заяву публічно, це може означати, що правові основи для екстрадиції все ж існують.
Наскільки я зрозуміла, наразі достеменно невідомо (принаймні широкому загалу), які саме громадянства і в якій кількості наскирдував собі в кишеню моторний бабусь. І чи є в нього паспорт України от саме зараз, чи зберіг він громадянство. Бо якщо є — то це одна історія, адже Україна не видає своїх громадян. Якщо немає — то вже можливі варіанти.
Наразі діяльність Коломойського досліджується у США в рамках саме американського кримінального судочинства, розпочалися процеси щодо конфіскацїі його власності, зокрема нерухомості. Коломойского та його партнерів звинувачують у відмиванні коштів через придбання активів у США. А відмивання грошей у Штатах це дуже тяжке обвинувачення.
І от власне заява Ослунда мене дуже зацікавила, бо може Великий Брат вже знає геть все-все про Бєніни паспорти?
Замріялась я трохи, ага. Нє ну а шо...