Запорізькі депутати проголосували за надання Запоріжжю спецстатусу

Запорізькі депутати проголосували за надання Запоріжжю спецстатусу

Депутати Запорізької обласної ради підтримали проект закону України "Про спеціальний правовий режим застосування норм законодавства України в соціально-економічній, бюджетній та інших галузях на територіях з ускладненою екологічною ситуацією", повідомляє запорізьке видання "Голос", передає 5.ua.

У повідомленні також йдеться про те, що документ, який передбачає спецстатус Запоріжжя, підтримали на сесії 27 серпня 66 із 69 присутніх депутатів.

Головна ідея законопроекту - "розширення адміністративних і бюджетних повноважень місцевих рад і комплексна соціальна підтримка жителів Запорізької області". Йдеться про можливості поліпшення соціально-економічної ситуації за рахунок перерозподілу податкових зборів для збереження коштів в місцевих бюджетах. Звідти збережені кошти повинні спрямовуватися на реалізацію медичних, екологічних та освітніх проектів, соціальну підтримку населення.

За словами депутата обласної ради, голови групи "Соціальне Запоріжжя" Олени Семененко, законопроект був представлений громадськості в лютому 2015 року і отримав підтримку десятків тисяч запорожців і жителів області. Так, 40 тис. підписів жителів регіону на користь спецстатусу вже передали до Верховної Ради. А 10 червня 2015 року ініціативу підтримала більшість депутатів Запорізької міськради.

"Запорізька облрада звертається до Президента та Верховної Ради України із закликом розглянути і прийняти закон. Підтримати проект закону прийшли більше тисячі запорожців, які провели мітинг під стінами обласної ради", - йдеться у повідомленні запорізького видання.