Запоріжжя та Крим ностальгували за СРСР

Запоріжжя та Крим ностальгували за СРСР

7 листопада в Запоріжжі на площі Леніна відбулася акція до річниці Жовтневої революції за участю близько 200 людей, здебільшого літнього віку, повідомляє "Спектр Новини" із посиланням на gazeta.ua

Акцію організував місцевий осередок Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України". Долучились до заходу також представники обласної організації "Союз радянських офіцерів" та КПУ.

Люди прийшли з червоними прапорами і символікою організаторів акції, та після приблизно півгодинного мітингу поклали квіти до пам'ятника Леніну і розійшлись.

Натомість, у Сімферополі, на території окупованого Росією Криму, святкування 98-ої річниці Жовтневої революції відбулося в більших масштабах. Як передає сайт Крим.Реалїї, близько тисячі осіб взяли участь у мітингу.

"Сьогодні ми святкуємо 98-ту річницю великої Жовтневої соціалістичної революції. Це інтернаціональне свято", – заявив один із представників компартії Сімферополя Степан Кіскін і додав, що люди прийшли на мітинг "за покликом серця".

Кримські комуністи також передали вітання "від імені та за дорученням першого секретаря ЦК КПРФ, а також товаришів з України та першого секретаря ЦК КПУ Петра Симоненка".

На мітингу під радянські пісні вручали грамоти, нагороди і партійні квитки.

Нагадаємо, що у квітні Верховна Рада заборонила пропаганду комуністичного та нацистського режимів в Україні, засудила комуністичний та націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарні режими в Україні як злочинні, заборонила публічне заперечення злочинного характеру цих тоталітарних режимів, публічне використання та пропаганди їхньої символіки.