"Зараз. Або, можливо, ніколи" - Олена Кудренко

"Зараз. Або, можливо, ніколи" - Олена Кудренко

Зараз Україна - центр Всесвіту, бо саме тут відбуваються найважливіші події історії. Хтось скаже, що у світі повно інших подій, і десь теж йде війна, і десь теж помирають люди. Але не кожне зло таке сильне та нахабне, як Росія. І не в кожного зла є ядерна зброя та зазіхання на всесвітнє панування.

Не кожне зло є тою причиною, проти кого функціонує НАТО. Я хотіла би отримати відповідь: хто є для Європи погрозою? Хто, крім Росії, щоб вважати, що доцільно так спонсорувати та посилювати цю оборонну структуру? Хіба не Росія є справжньою і, може, єдиною загрозою не тільки Україні, а й польським фермерам, німецьким виробникам, французьській вишуканості, британській міці? Хто, як не Росія?

Ось зараз їх міста пішли під воду. Чи будуть вони їх відновлювати? Це величезні кошти. Це мали би бути суттєві компенсації. І це не той випадок, коли є хтось винуватий, що з нього можна хоча би в майбутньому, хоча би теоретично по суду отримати ті кошти. А зважаючи на те, що більшість регіонів на росії вже давно та серйозно дотаційні, там і так не було самодостатності - то це немаленьке навантаження. Було би, якби їх влада справді вирішила допомогти своїм постраждалим.

До чого я? Та до того, що це саранча, і вона краще самодепортується туди, де ціле, де є чиєсь побудоване, створене, замість того, щоб з болота (якщо воно не висохне взагалі) діставати власні будинки. Ніяка Німеччина чи Фанція не були би застраховані від цієї саранчі, якби не НАТО, - в іншому разі наміри саранчі цілком очевидні. Той, хто не навчений літати, буде тільки повзати. Бо подивіться - вони тільки це й роблять все своє життя. Їх навіть Мексика не пускає до себе (читаю новину, що за останні місяці зі Стамбулу до Латинської Америки не змогли потрапити тисячі росіян. Одне чмо летіло на концерт Мадонни, витратило на квиток 430 тисяч рублів та втратило їх, бо Turkish Airlines не впустила його на рейс. Кажуть, вас, росіян, Мексика не чекає. Для вас в'їзд закритий).

Саме тут і зараз той, вибачте, "двіж", який справді міняє світову історію. І наступні місяці обіцяють бути можливо гарячишими. Принаймні нас до цього готують. Хтось, хто не цікавиться політикою, може й нічого не помітить. Як і не помічав. Бо городи, серіали, концерти, море в Туреччині та де інде. А хтось, хто ближче -відчує нову хвилю. Але те, що багато хто з нас живе на адреналіні та здатен цю хвилю навіть осідлати - це точно.

Я часто бачу один рекламний борд, посеред галасливого району міста: "Залітай у третю штурмову", каже)). З розгону, з жагою перемогти цих потвор - залітай. Це не реклама. Це наша буденність. Це те місце на землі, де зараз відбувається щось, після чого багато що може піти інакше. Я не літаю у хмарах щодо повного розвалу рашки - але хотілося би сподіватися. І якщо би вони вміли програвати гідно - то їх ядерна зброя насправді належить нам. Ми мусили би забрати її собі. Ми - мозок та двигун для таких речей. І потім саме їх армія - під розпил. Під продаж на металолом. Під борги, які вони нам винні. Нехай би прислали нам якусь а-ля Юлю, яка би підписала угоду щодо їх техніки в обмін на списання деяких боргів перед нами, і вони би так само раділи, як наші колись дурні, що це саме підписали.

Все повинно піти інакше.

На цьому клаптику суші.

Зараз. Або, можливо, ніколи.

P.s. І так, приєднуюсь до питання щодо Романа Червінського. Таких людей не мають знищувати. "Інакше" - це означає дійсно інакше. НІ тій системі, з якою розвиток України неможливий.