"Зарубіжні лідери і Зеленський" - Карл Волох

"Зарубіжні лідери і Зеленський" - Карл Волох

1. Як я вам учора й обіцяв, Путін обісрався йти на конфлікт із Ердоганом по зерновій угоді. Якщо чесно, найбільше дивує, наскільки плішивий стає нездатний прораховувати наслідки навіть таких елементарних комбінацій. Покидьком він був завжди, але раніше набагато більш раціональним.

2. Схоже, вибори в Ізраїлі виграє Бібі. Особисто мені він не симпатичний, та й пересидів у прем’єрському кріслі всі розумні терміни, але не раджу поспішати кричати «зрада». Він жорсткий, цинічний і прагматичний політик (хто б у Ізраїлі міг на цій посаді бути іншим), але, нагадаю, що дозвіл на модернізацію українських літаків (на прохання Порошенка) в 2019 дав саме він. Якщо вирішить, що для країни (або для власного рейтингу) так ліпше, цілком може прийняти рішення на користь України і бути радикальнішим за нинішній уряд.

3. На NBС з’явилася інформація (правда, дещо застаріла), що в липні між Байденом і Зеленським відбулася дуже жорстка розмова, де старий підняв голос і звинуватив Боневтіка в невдячності та недооцінці зусиль США по допомозі Україні.

Я давно вже намагаюся вам пояснити крайню сумнівність тези «безпрецедентна міжнародна допомога Україні - результат продуктивної роботи Зеленського». Думаю, все вірно з точністю до навпаки. Зарубіжні лідери терплять хамство Зеленського через унікальність політичної ситуації, яка склалася навколо нас. Але з ефективністю його зусиль це не має нічого спільного.