"Заручники" - Карл Волох

"Заручники" - Карл Волох

Спостерігаю деяку розгубленість на тему, чому ряд західних країн закликають своїх громадян терміново покинути Росію та Білорусь. Моя версія - елементарно бояться, що тамтешні режими, яким уже мало що є втрачати в питанні міжнародної ізоляції, почнуть брати в заручники (по фіктивних кримінальних звинуваченнях) чужих громадян, щоб виторгувати в західних урядів різні поступки.

До речі, таку операцію з Бутом та американською баскетболісткою московити нещодавно вже провернули.

Практично повна аналогія - реакція Ізраїля на звернення Сирії надати допомогу після землетрусу минулого тижня. Самий по собі цей факт примітний тим, що ця арабська країна від самого проголошення єврейської держави її права на існування не визнає й знаходиться в перманентному стані війни. А ще характерною є реакція уряду Нетаніягу: направити ліки, їжу та іншу гуманітарну допомогу, прийняти на лікування поранених, але не направляти бригади рятувальників. Причина очевидна: ризикувати своїми людьми, помістивши їх у настільки вороже оточення, котре демонстративно нехтує нормами міжнародного співжиття, ніхто не ризикує.

Путін з Лукашенком у цьому відношенні мало чим відрізняються від Асада чи ватажків терористичних угрупувань, які діють на його території