Заручники боягуза і інфантила

Заручники боягуза і інфантила

Свідчення директорки Херсонського художнього музею Аліни Доценко, яка каже, що на всі запити до 24 лютого, що робити по евакуації музейних колекцій, відповідь міністерства: "не панікуйте".

А потім 24 лютого: "Міністр подзвонив відеозв’язком о 15 годині дня – їхав в машині. Каже: "Треба вивозити музей". А в нас бомблять Херсон, Антонівській міст, літаки літають, з тероборони вже люди гинуть. З наших захисників загинули майже всі. Перепитала, на чому вивозити. Де брати кошти, вантажників, охорону, спеціальний транспорт. Везти потрібно через Миколаїв – а його бомбили ще страшніше. Мені ніхто нічого не відповів – на цьому розмова завершилась."

Ось така розмова з начальством. Начальник-олігархічний петрушка з 1+1, виявився придурком, який не знав, що робити.

І в результаті орки вивезли все наше культурне надбання.

Щодня випливають нові і нові свідчення людей по всій країні зі звільнених територій, як перед вторгненням вони надсилали владі запити: як нам діяти? Але у відповідь було лише: "ніяк, вторгнення це фейк CNN, яке гірше за скабєєву".

Наша країна насправді повна дорослих, порядних людей, які перед вторгненням не ігнорували бабайку, а намагалися якось діяти.

Музейні фонди Півдня, які окупанти вкрали, терОборона (насправді лише зародок) в Ірпені, Бородянці, Бучі, якій не дали сформуватися попри ініціативу патріотів, викрадені діти з дитячих будинків, яких не евакуювали з зони майбутньої БД, ТРО Херсона, що вся загинула у Бузковому парку 1 березня, ініціатива азовців в Маріуполі, що треба готувати оборону, заміновані підходи з Криму, а потім розміновані, бо зелені пускали шатли, ракетні програми, бригада ЗСУ на Київщині, яку розформували перед 24 лютого.

Скрізь ініціатива знизу патріотичних і порядних людей.

Але скрізь вона впиралася в інфантила нагорі, який просто "не дивився вгору".

Насправді, на кожен такий факт має заводитись кримінальна справа і СБУ з МВС і ДБР мають починати розслідування: хто і на якому рівні, отримавши інформацію про можливе вторгнення, не вивозив дітей із дитячих будинків. Хто не віддав наказ перемістити картини. Хто, хто, хто?

Якщо тобі директор ЦРУ Бернс каже, що вторгнення буде, ти можеш вірити чи ні в своїй голові. Але ти як посадова особа зобов'язаний прийняти міри. Якщо ж ти міри не прийняв, то це в кримінальному кодексі має назву: "злочинна самовпевненість". Далі тебе питають: тоді які конкретні факти/доповіді/експерті висновки ти мав, що заперечував небезпеку?

Але правда в тому, що не було у Зеленського жодних причин не дивитись вгору. Навіть Буданов відмазав собі зад у численних інтерв'ю повідомивши, що він про вторгнення попереджав.

(Питання лише в тому - а чому ж не настояв? Чому не вимагав діяти? Не погрожував відставкою і виходом у прессу? А тому що попереджав в дусі: "Можуть напасти. А можуть і не напасти". Тобто не попереджав).

І вчора Зеленський знову на це питання журналістів відповів, що скільки вже можна його задовбувати цим дзижчанням мух - якби він попередив людей, якби діяв, то українці такі боягузливі, що обов'язково втекли б з країни і росіяни просто зайняли пусте місце. А так сім'ї чоловіків, їхні жінки, батьки і діти, стали заручниками. І чоловіки з ТРО Херсона змушені були з голими руками померти під великокаліберними кулеметами. Класно ж вийшло.

От бачите, в нього яйця адамантієві, а ви - боягузливі унтерменші.

Але ж картини з Херсонського музею і сиріт вивезти можна було?

Насправді люди загинули і ми зазнали величезних майнових втрат через те, що особи наділені повноваженнями не приймали міри. Ось і все. Вони за це мають відповідати.

Джон Сміт