Заступником голови Національного антикорупційного бюро став екс-прокурор Грузії

Заступником голови Національного антикорупційного бюро став екс-прокурор Грузії

Очільник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розповів, що буде робити його перший заступник.

Першим заступником голови Національного антикорупційного бюро став колишній заступник генпрокурора Грузії Гізо Углава.

Про це заявив очільник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Нині бюро створено. Бюро поставлено на обліки всіх необхідних інстанцій. Мною розроблено і затверджено структуру Національного антикорупційного бюро України, затверджено штатний розклад Національного бюро і нарешті я отримав законне право робити перші призначення. Їх буде небагато, оскільки закон мені дає можливість без проведення конкурсу призначити лише першого заступника і заступників. Перше - це призначення першого заступника директора Національного бюро. Ним я призначив Углаву Гізо Тристановича, це працівник прокуратури Грузії, займав там ряд ключових посад, у тому числі посаду заступника генерального прокурора Грузії", - наголосив глава антикорупційного бюро, пише УНІАН.

За словами Ситника, він обрав своїм першим заступником саме Углаву через досягнуті ним результати у боротьбі з корупцією у Грузії.

До того ж Ситник запевнив, що у Національному антикорупційному бюро не буде багато керівників. "Керівних посад буде небагато, не більше чотирьох, інші посади будуть обійматися претендентами через проведення конкурсу", - додав він і розповів, що два його заступники безпосередньо відповідатимуть за правоохоронну діяльність.

"Перший заступник буде керувати роботою детективів, основною ударною силою бюро, також перший заступник буде керувати оперативно-технічним підрозділом і перший заступник буде керувати безпосередньо аналітиками. Інший заступник, який буде здійснювати правоохоронну діяльність, це буде заступник, який буде керувати діяльністю силового блоку, тобто, це підрозділ швидкого реагування і підрозділ захисту учасників кримінального судочинства і самих працівників бюро, у разі здійснення на них тиску", - пояснив Ситник.


Джерело: http://tsn.ua/