"Зате красиво" - Борислав Береза

"Зате красиво" - Борислав Береза

А зараз трохи фактажу та песимізму у справі Гримчака. Зі ЗМІ відомо, що йому інкримінують статтю 190 КК "Шахрайство", а не "Отримання хабаря". А як відомо стаття 190 - це ВИКЛЮЧНА підслідність поліції. Запитання до студії - що там робили НАБУ та СБУ? І якщо ви вважаєте що це дрібниця, то суд вирішить інакше.

Таким чином там ми бачимо, що є завідомо невірна кваліфікація, бо з прес-релізів вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 369-2 "Зловживання впливом", бо він діяв як замміністра одного міністерства, який «рішав» в іншому міністерстві. Таким чином докази, зібрані не уповноваженим слідством є НЕДОПУСТИМИМИ в суді з початку (теорія плоду гнилого дерева). Тож справа скоріш за все розвалиться.

І головне. З якого переляку факт «хабаря» за 2019 рік розслідується у справі за фактом вбивств на Майдані??? Як, Карл? Тобто я розумію, що у справу 2014 року тупо втулили новий епізод, що може вказувати на або провокацію щодо Гримчака, або умисні дії для його наступного уникнення від відповідальності.

Тож виходячи з аналізу всіх порушень можна прогнозувати, що вірогідність засудження Гримчака є вкрай малою. Але суспільство отримало шоу. Що буде далі мало хто замислюється. А ще фоточки зачьотні.

Борислав Береза