"Заткнути всім рот - не вихід. Мовчання - не патріотизм" - Ростислав Павленко

"Заткнути всім рот - не вихід. Мовчання - не патріотизм" - Ростислав Павленко

Людина, яка прийшла до влади під гаслом "я вам нічєво нє должен", нині старанно розказує, як усім жити, і що вони повинні робити. "Должни"

Бо війна.

Так, війна. І "робити" справді треба. Владі - найбільше. Але не те, що вони люблять і чи не єдине професійно вміють - знецінювати, розклеювати ярлики, ширити хвилі ненависті.

Зараз не час шукати і творити ворогів усередині країни.

Навпаки, час використовувати всі можливості країни.

Політиків (і зокрема опозиції), бізнесу (навіть нелюбого президенту і його 5-6 менеджерам), місцевому самоврядуванню (яке намагається допомагати армії навіть після відбирання коштів і хвилі цькування)...

Дійшло до того, що про це пише у резолюції на підтримку України Європейський Парламент.

Але заклики марні.

Замість Уряду національної єдності отримаємо "центр уряду" і нові експерименти з перетасовки міністерств - що виб'є їх із хоч якоїсь роботи, занурить у реорганізацію, і, з усіма необхідними виплатами, не зменшить, а збільшить адміністративні видатки.

Заткнути всім рот - не вихід. Мовчання - не патріотизм.

Бо потім ті, хто зараз закликає мовчати, бо "викриття недоліків допомагає путіну" - потім перші запитають: "А чому ж ви мовчали?!"

Тож треба не мовчати - і домагатись реакції влади. Бо кількість проблем наростає, а вирішувати їх нинішні просто не вміють.