"ЗАВДЯКИ ДОПОМОЗІ ЗАХОДУ МИ ЩЕ НЕ ВІДЧУВАЄМО КОШМАРУ ЧЕРЕЗ ОБВАЛ УКРАЇНСЬКОЇ ЕКОНОМІКИ"

"ЗАВДЯКИ ДОПОМОЗІ ЗАХОДУ МИ ЩЕ НЕ ВІДЧУВАЄМО КОШМАРУ ЧЕРЕЗ ОБВАЛ УКРАЇНСЬКОЇ ЕКОНОМІКИ"

Тільки у березні ми отримали від міжнародних партнерів 170,3 млрд гривень, а всього за три місяці цього 2023 року Україна отримала 401,18 млрд грн ($10,9 млрд)!

Найбільші донори:

     • Євросоюз — $4,85 млрд;

     • США — $3,5 млрд;

     • Канада — $1,89 млрд.

     Щоправда, останнім часом дедалі більше занепокоєння і в США, і в ЄС почали викликати гучні корупційні скандали в нашій країні. Тому анітрохи не сумніваюся, що скоро американці міцно затиснуть «яйця» нашим великим корупціонерам. А, співпрацюючи багато років із західними фінансистами та інвесторами, чудово розумію логіку їхньої очікуваної жорсткої реакції.

     Адже якщо західні кредитори почнуть так легко прощати борги, то таким чином вони нададуть карт-бланш або необмежені повноваження на подальше розкрадання їхніх мільярдних кредитів, мовляв, виймайте скільки хочете з наших кишень. Але вони, на відміну від наших рядових платників податків, не звикли до того, щоб із їхніх кишень так просто крали.

     Нагадаю, вони ще з екс-міністром фінансів України М.Яресько нам показали, що для них реструктуризація – це коли нам один борг перетворюють на інший на більш жорстких умовах. Тому тепер вони інтенсивно шукають комбінацію, яка допоможе знайти вихід щодо формування нових правил у фінансовій Україні.

    І за цим – перспективи розвитку нашої національної економіки, а не її гальмування.

Александр Гончаров