"Завтра дуже важливий день: розгляд справи позову офшорів Суркісів до ПриватБанку" - Влад Пономар

"Завтра дуже важливий день: розгляд справи позову офшорів Суркісів до ПриватБанку" - Влад Пономар

Завтра дуже важливий день: 14.08 - розгляд справи позову офшорів Суркісів до ПриватБанку щодо обслуговування їх депозитів на суму в $361 млн. (259+ 102, на які Суркіси, збільшили позовні вимоги до ПриватБанку 6 серпня).

Справа офшорних компаній Суркісів: Приватбанк звернувся до НАБУ щодо призначення судді Вовка з Печерського суду.

Державний ПриватБанк 12 серпня звернувся в НАБУ із заявою про протиправне призначення судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка на справу за позовом офшорних компаній братів Суркісів.
У банку заявили, що суддя Вовк порушив законодавство і зловживав службовим становищем, коли прийняв до розгляду заяви Суркісів про збільшення суми позовних претензій з ПриватБанку на $ 102 млн
"12 серпня 2020р Приватбанк звернувся до Національного антикорупційного бюро України із заявою про вчинення кримінального правопорушення відносно судді Печерського районного суду м. Києва Вовка С.В.
У поданій заяві зазначається, що визначення судді для розгляду заяви у справі № 757/7499/17 за позовом 6 компаній-нерезидентів, пов'язаних із родиною Суркісів, здійснювалося з порушенням встановленого порядку визначення судді", - йдеться у повідомленні.
У заяві банку, зокрема, зазначається, що суддя Сергій Вовк в порушення вимог законодавства, зловживаючи службовим становищем, прийняв до розгляду заяви позивачів.
"У банку вважають, що зазначені дії грубо порушують право на повноважний суд, ставлять під сумнів справедливість та незалежність суду та підривають авторитет і престиж судової влади в суспільстві.
У діях судді Печерського районного суду м. Києва Вовка С.В. вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, а саме: зловживання владою та втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду", - додали в банку.

Раніше, за підсумками засідання 6 серпня Печерський суд переніс на 14 серпня 2020 року розгляд справи позову офшорів Суркісів до ПриватБанку щодо обслуговування їх депозитів на суму в $ 259 млн . У той же день юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв після засідання Печерського райсуду Києва розповів, що компанії, афілійовані з сім'єю Григорія і Ігоря Суркісів, збільшили позовні вимоги до ПриватБанку на $ 102 млн. Таким чином, загальна сума претензій компаній Суркісів до держбанку зросла до $ 350 млн.

Влад Пономар