Заява президента Байдена з нагоди річниці незаконного вторгнення Росії в Україну

Заява президента Байдена з нагоди річниці незаконного вторгнення Росії в Україну

«26 лютого 2021 р.
Сьогодні виповняється сім років з тих пір як Росія порушила міжнародне право та норми, за якими сучасні країни взаємодіють одна з одною, а також суверенітет і територіальну цілісність своєї сусідки, України, з тих пір, як вона вторглася в Крим.
Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну та її союзників та партнерів і сьогодні, як це було з самого початку цього конфлікту. У цю сумну річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим - це Україна.
США не визнають і ніколи не визнають проголошену Росією анексію півострова, і ми будемо виступати разом з Україною проти агресивних дій Росії. Ми продовжуватимемо працювати над тим, щоб притягнути Росію до відповідальності за її агресію в Україні. Ми також продовжуватимемо вшановувати мужність і надію Революції Гідності, в ході якої український народ зіткнувся на Майдані зі снайперським вогнем та силовиками, вимагаючи нового початку для своєї країни. Сполучені Штати продовжують вірити в перспективу України, і ми підтримуємо всіх, хто працює заради мирного, демократичного та процвітаючого майбутнього для своєї країни».