"Зброя йде, а мобілізованих недостатньо" - Борислав Береза

"Зброя йде, а мобілізованих недостатньо" - Борислав Береза

В січні-лютому, коли республіканці в Конгресі блокували надання фінансово-військової допомоги Україні, то я казав, що допомогу ми все одне отримаємо, рано чи пізно, але важливо, щоб були ті, хто зможе використовувати зброю, яку ми отримаємо від США. Так, це про мобілізацію. Тому що потрібен час на саму мобілізацію, навчання, тренування з західною зброєю та на бойове злагодження. І якщо вчасно не подготовити нові бригади, то коли прийде зброя у нас не буде в достатній кількості тих, хто зможе її використати.

Так зараз і відбувається. Мої побратими кажуть, що якщо нещодавно на позицію видавали 6 снарядів на добу, то вже зараз по 120 снарядів і кількість БК лише зростає. Йде і техника. А от з комплектацією бригад біда. Відсоток недокомплекту загрозливий. І поки президент розповідає про формування нових бригад, то можна побачити, як реально збільшуються батальйони "Монако", "Тиса" та "слуги-корупціонери" до рівня бригад, а от бойові бригади залишаються так само неукомплектовані до необхідного рівня.

І зараз ми маємо ситуацію про яку я раніше попереджав. Зброя йде, а мобілізованих недостатньо. При цьому рівень проведения мобілізації у окупантів доволі високий і це створює критичну ситуацію у довгостроковій перспективі. Хочу нагадати, що про необхідність негайної мобілізації казав ще пів року тому Валерій Залужний, але Зеленський проігнорував всі його аргументи і натомість звільнив його з посади Головкома.

Через це ми маємо гучні заяви Зеленського і дефіцит кількості військових на позиціях. Але не можуть трое військових тримати позицію, яку повинні тримати двадцять. Це сталося завдяки некомпетентним рішенням Зеленського, як Верховного Головнокомандувача. Але ще є час виправити ситуацію. І його не так багато. Тому що війна сьогодні не закінчується, а без виправлення власних помилок перемогти не вдасться.