"Здавалося весь світ с 24-го лютого зрозумів, що відбулося..." - Осман Пашаев

"Здавалося весь світ с 24-го лютого зрозумів, що відбулося..." - Осман Пашаев

Ні, не весь, не зрозумів, і для більшості навколо мене в Стамбулі нічого не відбулося окрім нового телешоу "війна в Україні" після закінчення міні-серіалу "талібан в Афганістані" і задовгого "війна в Сирії".

Поки вибиваю техніку, документи тощо від турецького Demirören media встиг наслухатися лайна: від примітивних висновків таксистів "це все робить Америка" до місцевих пацифістів "краще поганий мир ніж добра війна".

Щоправда я не розумію, про який "поганий мир" йдеться мова. Той який насправді війна, але про неї можна не згадувати і не стидатися? Бо десь там... незрозуміло де...протягом 7 років гине кілька українців на тиждень. До цього звикли всюди. Більшість ці смерті не чіпали. Досягнули "поганого миру" віддавши життя 15 тисяч. Хіба це "поганий мир", ні це "поганенька" війна. Називається людською мовою терором. Просто тепер поганенька нерейтингова перетворилася на погану. І вже важко робити вигляд, що все гаразд. але продюсери і сценаристи рейтингового продовження 2014 так само в Москві.

До цих пацифістів банальність про "поганий мир" стане тупим жахом, коли завершиться виходом трилогії - світовою ядерною, від якої вже не сховатися ані в Антарктиді, ані на на МКС.

А з таксистами і рештою фахівців з усіх питань в мене наразі працюючий варіант зупинки інтершума по другий доріжці:

Дорогий Ахмет (Мехмет), припустимо всі війни від Сирії до України розв'язали США, ВПК лоббі, Рокфеллери, Ротшильди і світове зло. А тепер увага: проти вас особисто починається суд за звинуваченням в несплаті податків (згвалтуванні, шпіонажі тощо), а ви певні ще невинуватий. на вибір у вас є аж п'ять судів: США, Росія, Китай, Сирія і Талібан. Обирайте.

В общєм, коли пропонуєш підсмажити власну дупу цим мизамірам, то система "Ротшильдів-з масонами і ВПК лоббі" не має конкуренції - від Ноама Хомського до турецького таксиста.

А так да. Україну жалко. Дуже. І українцям раді більше, ніж будь яким іншим біженцям. Бо працьовиті, не сидітимуть довго на пособіях. Ачо, війна і знищення України може дати хороший людський ресурс всьому світу. Всі 40 млн приймуть і не пікнуть.

Тому - тільки подальший тиск на їхнє почуття провини і закрите небо