"Зе!Дубінський і Ко!Вітренко?" - Віктор Бобиренко

"Зе!Дубінський і Ко!Вітренко?" - Віктор Бобиренко

Вчора відбулася зустріч Зеленського з фракцією. І замість того, щоб нормально виставитись пацанам і дівчатам, різати тортік, Зеленський мусив переконувати своїх у двух речах:
1) Нада шота дєелать із Дубінським
2) Треба голосувати за Вітренка, бо він незалежний і рівновіддалений в енергетиці.
І кажуть, що Володимир Олександрович під милий бік просив Сашу Дубінського вийти з фракції. А той закусився. Говорив дєрзко і при розмові з президентом тримав у кишені дулю.
Ясно, що у нас немає європейської традиції – зашкварився – іди – не шквар всю партію.
А партійцям жалко пацана.
А до речі – більшість депутатів-Слуг у школу ходили вже у незалежній Україні. Це свідчить, що навіть молодше покоління ще ментально совкове..
Але ж ми і розуміємо – це не Дубінський залупився. Це Ігор Валерійович Коломойський – усміхаючись показав своєму вихованцю Володі - середній палець.
Розуміючи, що Зеленський тепер вразливий.
Що йому треба після цього показувати силу, бо поважати і у фракції перестануть.
Версії:
1) Коломойський в союзі з ОПЗЖ форсує події і намагатиметься, використавши ситуацію, валити більшість, створити парламентську кризу і штовхати на перевибори. Щоб потім у майбутньому парламенті створити коаліцію на трьох: Слуги, «ЗаМайбах» і ОПЗЖ.
2) Коломойський затягує час до голосування за Вітренка. І Дубінський може вийти із фракції в обмін на Вітренка віце-премєра і першого кандидата на прем’єрство. Коли Шмигалем треба буде жертвувати, щоб випустити пар. Навесні, або восени.
Тут правда, якось за Ріната Леонідовича Ахметова прикро, бо Шмигаль йому відпрацьовує. Але якщо консенсус міжолігархами є – яка різниця – хто прем’єр?
Тобто ситуація з санкціями проти Дубінського ситуативно дає козиря в руки Коломойському.
Бо шантаж. Або валимо більшість, або ставимо «незалежного» Вітренка.
Да, і плюс, ми ж не знаємо які ще центроенерго, енергетику чи інші пєчєньки дадуть олігархам в обмін на підтримку статус кво.
Бо вибори Зеленському зараз як серпом по роялю. А там самоє дарагоє.
На користь того, що Вітренко не є незалежним кандидатом свідчить те, як дружно ЗаМайбах і коломошата в Слугах голосували за нього в грудні.
Власне те, що обидві версії розглядаються, як альтернативні у олігархів і проросійських – у мене сумнівів немає.
А так – проголосують – побачимо, яка альтернатива перемогла.
Тим більше, що заяви Вітренка - купвати газ напряму в Росії - це кніксен у бік ОПЗЖ - хлопці - голосуйте - не підведу.