"Зе!Ситуація" - Віктор Бобиренко

"Зе!Ситуація" - Віктор Бобиренко

Давайте глянемо на шахівницю України.
У нас зробили кілька ходів основні гравці. Хто конем, хто слоном, хтось зробив рокіровку. А хтось зіграв у «чапаєва». Натоптали вони, а жити нам усім.
У ці країні усе послідовно пов’язано. Глянемо.
1. Голосування у Раді вдень і вночі понеділка показало, що моно-більшості немає. Принаймні де-факто.
Голосування показало, що 37 слуг не проголосували за Анти-Коломойський закон. Хтось свідомо, а хтось «захворівши». Добирати довелося за рахунок тих, про кого Володимир Олександрович казав ще недавно: «Я ваш вирок». Ну-ну.
2. Гарна новина: у раді з’явилася стійка група десь у 40 осіб, яка веде себе про-українськи. Яку не потрібно підсилювати додатковою мотивацією із зе!знаками. Можливо до них ще хтось доєднається. Погодьтеся, 50 проукраїнських багнетів – це краще, ніж нічого.
Проте, решта фракції сегментується за хобі. Ті, хто все таки більше за країну люблять зелених президентів (не про Зеленського зараз) оформляться у групи з підтримки олігархів. На постійну роботу, чи за разові голосування. І залишиться група вірних солдатів президента. Яких, проте, ставатиме все менше.
3. На передодні голосування Анти-Коломойського закону почався скандал із братами Єрмаками. І хтось тут думає, що це випадково? Як казав один класик: «совпадєніє? Нє думаю!». Гео Лерос може і справді хотів подонкіхотстувавти. А ті, хто злили йому тему?
І тепер ми усі сперечаємося: Анрій Єрмак у темі з братом? А в долі? А яка доля?
4. А от те що до Лероса кинулися і СБУшники і ДБР і хтось там ще (воно під такі розклади і пожежники можуть приїхати) – це зовсім не випадковість. Тут звичайне бажання влади дать по рогам, а у деяких діячів – стійке бажання вислужитися. І це очевидна тенденція. І тут уже не дзвіночок – тут в набат потрібно бити.
5. Єрмак в своїх комунікаціях із суспільством тут же перевів стрілки і відхрестився від корупції. Чим тут же збільшив кількість тих, хто біля телевізорів і ноутбуків тут же йому і відповів: «та ну, нам то не гони». Заодно примноживши кількість любителів версії: «він там сто пудів щось з Путіним мутить».
6. Ну і звичайно, пан Аваков видав бодрячкове інтерв’ю, по Фрейду. Сказав, що якщо закон дозволить, то людей і по-домівках перевіряти будуть. Але про диктаторські замашки – то не до нього. А спробу будь-якого перевороту він перетворить на перемогу України. У нього виходить енергійно. І тому за Україну трошки вже страшно.
7. А президент виглядає страшенно втомленим.
Усі ці новини між собою пов’язані. І впливатимуть на наше завтра.
Але є ще одна новина: Путін пропав. Там десь захворів лікар, медичний центр якого відвідував ВВП. І після цього ніде не чути його. Медвєдєви та Шойги виступають, а цей затих. А мені оце снився мавзолей. От би щоб мій сон і його відсутність в ефірах пов’язалася.
Бо щось все більше сумних новин.


А як казав Рабіновіч у старому одеському анекдоті, ту новину, яку я чекаю надрукують на першій шпальті.

Віктор Бобиренко