ЗеФакТи: Більшість енергоблоків державних ТЕЦ простоюють

ЗеФакТи: Більшість енергоблоків державних ТЕЦ простоюють

В Україні через дефіцит вугілля простоюють 60% потужностей державних теплових електростанцій «Центренерго» (Вуглегірська ТЕС, Зміївська ТЕС, Трипільська ТЕС)

За даними диспетчера «Укренерго», станом на 15 листопада через відсутність вугілля не працюють 14 енергоблоків, три– знаходяться на ремонті, три - консервація. Основне навантаження лягло на три блоки з 23-х (10% потужності). На кожній з державній ТЕС працює лише по одному енергоблоку.

Нагадаємо, на початку листопада "Укренерго" визнала за неможливе балансування енергосистеми України без допомоги з Білорусі після того, як 2 листопада запросила з Білорусі аварійну допомогу.

У той же час, Київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, Харківська ТЕЦ-5 найближчим часом будуть запущені на природному газі, загальною потужністю 600 МВт, з метою зменшити обсяг споживання дефіцитного вугілля на близько 150 тис. тонн на місяць.

Уряд продовжує годувати українців обіцянками про велику кількість вугілля, що надійде протягом листопаду, а також, про достатню кількість газу у сховищах, щоб пройти опалювальний сезон.

От тільки чи вистачить запасів – покаже зима, сподіваємось, що вона буде без тривалих морозів.