ЗеФакТи: Велике крадівництво понад усе

ЗеФакТи: Велике крадівництво понад усе

За інформацією ресурсу «Наші гроші» виплати Укравтодору цього року вже на 6 млрд більші від минулорічних.

За сім місяців поточного року виплати Служб автодоріг склали вже 34,78 млрд грн, що на 5,75 млрд грн більше за аналогічний період 2020 року. На будівництві доріг задіяно близько 20-25 тис. осіб. За даними Київської школи економіки це становило всього 0,12% від загальної кількості зайнятих у економіці.

Міністерство оборони за перші сім місяців 2021 року заплатило за харчування та обмундирування солдатів, ремонт казарм та військової техніки 3,02 млрд грн.

Міністерство охорони здоров’я у разом зі НЗСУ за цей період перерахувало близько 70 мільярдів грн. З них 3,12 млрд грн на закупівлю ковідних вакцин, а решта це субвенції регіональним лікарням, опалту послуг лікарень, у тому числі заробітна плата лікарям. Всього у Електронній системі охороні здоров’я зареєстровано понад 270 тисяч лікарів та медичного персоналу.

Міносвіти та науки заплатило у цей період заплатило 61,98 млрд грн. Ці гроші спрямовані різним закладам освіти, у тому числі на оплату комунальних послуг та зарплат персоналу. У дитсадках, школах, ПТУ та вузах працюють 738 тисяч педагогів та науковців.

Це все, що потрібно знати про пріоритети влади.

Як бачимо, ані освіта, а ні медицина, ані оборона для влади не так важливі, як будівництво дороги до Кривого Рогу – найдорожчий тендер Укравтодору у цьому році.