"ЗЕхайп" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗЕхайп" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Наразі – від 5 – 11 червня 2019 р.

ЗЕхайп 7.
Президент України Володимир Зеленський провів закриту зустріч з представниками українських ЗМІ. Про зміст розмов ніхто з медійників не писав, позаяк зустріч проводилася у форматі офф-рекордз. Кожен з учасників отримав індивідуальне запрошення, а сама зустріч не анонсувалася для широкої публіки. Зустріч відбулася у президентській резиденції Залісся. Крісла-мішки на галявині, шаурма, фрукти/полуниця/вино/кава/чай. Виявляється – можна й так. Запросити журналістів, нагодувати шаурмою – а вони від радості нічого не напишуть. Ці люди ображаються коли їх називають «недорогенькі».

ЗЕхайп 6.
Президент Зеленський подякував Богу що його сім’ю лікує не міністр охорони здоров’я Уляна Супрун. Про це він заявив в ефірі каналу «1+1» крутячи педалі велотренажеру разом з ведучим.

ЗЕхайп 5.
У Twitter сталася суперечка між спікером президента України Володимира Зеленського Юлією Мендель і "5 каналом". У коментарях "5 канал" написав: «Вибачте, а українською буде? Щоб не виникало "мєня нє так понялі, журналісти нєправільно пєрєвєлі". Дякуємо». У відповідь Мендель заявила: «Можу почати суржиком, спеціально для "5 каналу"».

ЗЕхайп 4.
Головою Служби зовнішньої розвідки призначено Владислава Бухарєва, який є чинним народним депутатом з фракції "Батьківщини". Владислав Бухарєв, генерал-лейтенант податкової міліції. У 2014 році працював у Службі безпеки України на посаді першого заступника голови СБУ - начальника Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю. Також був офіцером з особливих доручень глави СБУ. Експерти нині губляться в здогадках, що було мотивом призначення Бухарєва – те що він нагороджений медаллю ФСБ, те що дружина Бухарєва працює сценаристом в «95 кварталі», чи старі зв’язки Бухарєва з братами Буряками?

ЗЕхайп 3.
Під час засідання ТКГ у Мінську призначений президентом Зеленським представник України Леонід Кучма запропонував зняти економічну блокаду з ОРДЛО та впровадити «режим тиші», у тому числі – заборонити «стріляти у відповідь». Практично зразу на фронті загинули два бійці батальйону «Азов». Згідно твердженню журналіста Бутусова наказ не відкривати вогонь по артилерії ворога надійшов «згори».

ЗЕхайп 2.
В ефірі програми "Свобода слова" на ICTV у понеділок 10.06 представник президента України Зеленського в парламенті Руслан Стефанчук заявив: «питання, які стосуються НАТО і ЄС, ми готові виносити на референдум після того, як українське суспільство визнає, що ми на даний момент в тому стані, що можемо претендувати на членство». Стефанчук вказав, що є рішення, які роз'єднують, і, на його думку, такі рішення не потрібно виносити на референдум. Він навів приклад, що в Англії в 18-му столітті був закон блокуючої меншості, коли в акціонерному товаристві люди збиралися, виносили на голосування питання і голосували не тільки "за", але і "проти". "Якщо кількість "проти" набирала більше 25%, то це питання поки виносилося за дужки.» Тобто мало нам референдуму – треба щоби за НАТО і ЄС проголосували більше ¾ громадян?

ЗЕхайп 1.
Президент Зеленський заявив: «Кричуще порушення Мінських угод – застосування артилерії – свідчить, щонайменше, про часткову втрату управління та контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами». А я то думав, що президент сподівається що ворожа армія забереться з України.

На цьому – все. Хайпами ЗЕкоманда нас старанно продовжує радувати.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко