"ЗЕхайп" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗЕхайп" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Наразі від 7 – 13 серпня 2019 р.

ЗЕхайп 9.
Секретар РНБО Олександр Данилюк вважає, що на Донбасі вдалося досягнути перемир’я і воно зараз триває, позаяк кількість обстрілів зменшилася. Як на мене – хай говорить це частіше. Фронтовикам.

ЗЕзайп 8.
Нардеп від «Слуги народу» Анна Коваленко назвала гендиректора державного концерну «Укроборонпром» Павла Букіна «професійною людиною», а щодо корупційних скандалів – то треба дочекатися суду. Нагадаю – Букін фігурував в журналістському розслідуванні групи «Бігус-інфо» щодо батька та сина Гладковських. А от справді – Букін же не Гладковський, які до нього претензії?

ЗЕхайп 7.
Екс-волонтер і депутат від «Слуги народу» Давид Арахамія заявив що депутатів з проросійськими поглядами у фракції біля 1-2% і що він збирається їх «перевиховати». Ну-ну! Як би не сталося так, що депутати з проросійськими поглядами перевиховають самого Арахамію. Ганна Герман теж колись була дуже патріотичною журналісткою.

ЗЕхайп 6.
Шеф-редактор видання "theБабель" Катерина Коберник оприлюднила доказ того, що саме заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко передав ЗМІ «заяву про відставку» голови ОПУ Андрія Богдана. Сам Тимошенко в інтерв’ю виданню «Ліга» заявив, що в ОПУ не можуть знайти хто злив заяву Богдана ЗМІ. Каберник стверджує, що Тимошенко – бреше. Також журналістка каналу «1+1» Неллі Ковальська поскаржилася на грубіянське ставлення прес-служби голови держави Зеленського до українських журналістів. На каналі «1+1» не в курсі, що з пани з пахолками не церемоняться?

ЗЕхайп 5.
Партія «Слуга народу» витратила на вибори на 15 мілйьонів грн. більше ніж партія офіційного мультимільйонера Петра Порошенка. Звідки ж це у них гроші, цікаво?

ЗЕхайп 4.
Американський адвокат Маркус Коен, який замовив послуги лобістів з фірми Signal Group Consulting LLC для «створення іміджу» Володимира Зеленського у США, заявив, що зробив це з власного бажання за власний рахунок. Президент Зеленський зв’язок з фірмою всіляко заперечує. Що ми будемо з цим робити? Будемо заздрити.

ЗЕхайп 3.
Фільм про футбольних фанатів, виробництва ООО «Кіноквартал», яке належить першому помічникові президента України, Сергію Шефіру, допустили до участі в конкурсному відборі на отримання державного фінансування. Хто вірить, що фільм держфінансування НЕ отримає?

ЗЕхайп 2.
Президент Київської школи економіки Тимофій Милованов, який курирував навчання новообраних депутатів від «Слуги народу», розповів, що сертифікати про проходження інтенсивного курсу отримають лише 50-60% слухачів. Депутатів СН, які відвідували інтенсивний курс можна умовно поділити на три групи. Перші мали західну освіту і досвід роботи в сфері політики. Другі не розуміли необхідності навчатися, але поміняли свій погляд. Треті – лише відпочивали і ходили в SPA. Освіта на рівні Гарварду, кажете? А хтось чекав чогось іншого від людей які нічим не проявили себе раніше?

ЗЕхайп 1.
Міністр інфраструктури Володимир Омелян висміяв тези озвучені президентом Зеленським в Туреччині. Так Зеленський пообіцяв збільшити кількість діючих аеропортів до 15, хоча їх уже 16. Також голова держави пообіцяв «забезпечити розвиток 5 морських портів» - в Україні портів 13, ще 5 – в окупованому Криму і один у В’єтнамі. Президент пообіцяв протягом 5 років витратити 20 млрд доларів на інфраструктуру – Транспортною стратегією передбачено витратити 30 мільярдів. Президент пообіцяв «привести до ладу» 24000 км доріг – в Україні 179 000 км доріг і ще 200 000 км – комунальних. Ну і от чого ви причепилися? Він научиться!

На цьому – все. До зустрічі на ЗЕхайпі у наступну середу. Хайпами ЗЕкоманда нас старанно продовжує радувати.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко