"ЗЕхайп" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗЕхайп" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Наразі від 11 – 17 грудня 2019р.

ЗЕхайп 7
Батько президента Володимира Зеленського Олександр Семенович заявив, що розчаровані президентом лише " тупі", назвав таких людей "біомасою": «Які люди розчаровані? Ця біомаса?» Також батько президента назвав президентство "фігнею", яку Володимир в будь-який момент може покинути.

ЗЕхайп 6
Президент Володимир Зеленський, перебуваючи у Франції, де в понеділок відбулася зустріч в "нормандському форматі", поєднував роботу з туризмом. На практиці візит до Парижа виявився “триденним”, більш того деякі його елементи нагадували туристичну поїздку. Варто зазначити, що вартість одномісного номера зі сніданком в п’ятизірковому готелі Sofitel, де зупинилася команда президента, на booking.com стартує від 500 євро за ніч, тому навіть зі знижками ночівля великої української делегації обійшлася Україні не дешево. До речі, і стоянка літака в аеропорту не безкоштовна.

ЗЕхайп 5
Офіс Президента України виправив помилку в тексті комюніке, схваленого за підсумками зустрічі в "нормандському форматі". З фрагмента тексту прибрали слово “закон”. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков обурений цим фактом. Варто зазначити, що текст комюніке на сайтах українського офісу президента і російської адміністрації президента – різні.

ЗЕхайп 4
Легалізація подвійного громадянства? Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, який дозволить спростити отримання громадянства політичними біженцями з Росії. Документом передбачено звільнення певних категорій осіб від обов’язку подавати зобов’язання припинити іноземне громадянство при набутті громадянства України.

ЗЕхайп 3
Президента подав свій власний проект закону про децентралізацію. Особливий статус окупованим територіям за законопроектом може надати Верховна рада простою більшістю голосів.

ЗЕхайп 2
Президент України Володимир Зеленський заявив, що епоха бідності закінчиться ще при його президентської каденції. «Ми це робимо крок за кроком. Ми ухвалили багато законів, пов’язаних з детінізацією економіки, демонополізацією, деолігархізацією. Це поповнюватиме бюджет. Кожен повинен платити в цій країні податки. Бо звідки брати пенсії, заробітну плату? Зарплатня збільшується», – підкреслив глава держави.

ЗЕхайп 1
За звинуваченням в убивстві журналіста Павла Шеремета працівники МВС затримали музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster), дитячого хірурга і волонтера Юлію Кузьменко. Мотивом названа «дестабілізація соціально-політичної ситуації в країні». На брифінгу в МВС виступили президент Зеленський і генпрокурор Рябошапка. Зеленський заперечив чутки про те, що залишить главу МВС Арсена Авакова на посаді через розкриття справи про вбивство Павла Шеремета. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко анонсував арешт майна фігурантів. Справу звинувачених слухав скандально відомий суддя Вовк. Адвокат Масі Найєм (брат екс-нардепа Найєма) відмовилися захищати підозрюваних. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не певен, що зібраних правоохоронцями фактів достатньо, щоб довести провину підозрюваних. Директор київського НДІ судових експертиз Олександр Рувин, який наполягає на достеменності доказів проти підозрюваних у справі про вбивство Павла Шеремета, раніше фігурував у прослуховуванні очільника ГБР Романа Труби, як поліграфолог, який "пише все, що хочеш". Ветеран АТО Маруся Звіробій емоційно прокоментувала ймовірність викрадення її дітей фігурантами: «Не довіряю поліції».

На цьому – все. До зустрічі на ЗЕхайпі у наступну середу. Хайпами ЗЕкоманда нас старанно продовжує радувати.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко