"ЗЕхайп" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗЕхайп" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Наразі від 15 – 21 січня 2020 р.

ЗЕхайп 7
Через помилку в перекладі заяви президента Володимира Зеленського до дня Соборності України у Румунії стався політичний скандал. Міністерство закордонних справ країни зажадало пояснень від Києва з приводу згадки Північної Буковини. Зеленський заявив що Північна Буковина була окупована, хоча вона офіційно відійшла до складу Румунії за результатами післявоєнних мирних договорів. Перс-служба ОПУ іде на рекорд.

ЗЕхайп 6
Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов заявив, що падіння промислового виробництва в Україні в 2019 році сталося через теплу погоду. А що робити, коли не модна послатися на снігопади і ожеледицю?

ЗЕхайп 5
Нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев подав у Раду законопроєкт про обкладання податком на додану вартість онлайн-сервісів та соцмереж. У разі його прийняття будуть обкладені податком такі компанії, як Google, YouTube, Facebook, Apple, Microsoft, Adobe, Netflix, сервіс бронювання житла на кшталт Booking.com та багато інших. Згодом це позначиться на вартості послуг, які вони надають. При цьому Гетьманцев послався на позитивний досвід… Росії.

ЗЕхайп 4
Мустафа Найєм фактично виконує обов'язки піарника на своїй посаді в державному концерні "Укроборонпром". Про це повідомляє видання “Тексти” з посиланням на відповідь концерну на запит. За 310 тис на місяць – мрія будья-кого професійного піарника. Сам Найєм заперечив цю інформацію, але жодних доказів своїх слів – не надав. Інший відомий екс-нардеп – Лещенко, обійняв нову посаду. Наглядова рада "Укрзалізниці" прийняв рішення утворити комітет з питань комплаєнсу і антикорупції, який очолив член наглядової ради "УЗ", народний депутат України VIII скликання Сергій Лещенко. «Укразалізниця» вирішали зайнятися розподіленням квартир?

ЗЕхайп 3
Прем’єр Гончарук потрапив у скандал. Він заявив: «Вчора був підписаний меморандум між Міністерством інфраструктури та Deutsche Bahn. Так, ми хочемо віддати німцям на 10 років в управління залізницю». На це німецький національний оператор залізничних перевезень Deutsche Bahn спростував інформацію про те, що керуватиме "Укрзалізницею". В Deutsche Bahn не планують приймати в керування «Укрзалізницю», але готові консультувати й надавати підтримку.

ЗЕхайп 2
Співвласник компанії "Нова пошта" Володимир Поперешнюк розкритикував виступ президента України Володимира Зеленського за виступ на економічному форумі в Давосі: «Президент у Давосі наобіцяв “цілі гори” потенційним іноземним інвесторам: інвестиційну няню, менеджера з володінням п’ятьма мовами, податкові канікули, державний захист від… самої держави тощо… Я є одним з мільйонів українських інвесторів-підприємців. Нас не треба запрошувати – ми вже тут. Наприклад, моя компанія цього року буде інвестувати в бізнес 100 млн. доларів, при цьому з мене буде стягнуто 200 млн. податків»… Як при такому підході влади хтось може розраховувати на “халяву” та пільгові умови? Чому б не зробити усім сприятливі умови та податкові канікули?»

ЗЕхайп 1
Під час виступу в Українському домі в Давосі глава депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Україні слід тимчасово відмовитися від політики гармонізації свого законодавства з ЄС. Його піжтримав екс-нардеп Сергій Лещенко. Згодом Арахамія назвав "труднощами перекладу" свої слова про те, що Україні слід тимчасово відмовитися від гармонізації свого законодавства з ЄС і заяви що він за інтеграцію з ЄС. Але трохи пізніше він же заявив, що у 2020 році буде переглянуто Угоду про асоціацію України з ЄС, але вектор на євроінтеграцію нашої країни залишається незмінним.

На цьому – все. До зустрічі на ЗЕхайпі у наступну середу. Хайпами ЗЕкоманда нас старанно продовжує радувати.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко