"ЗЕЛЕНЕ КРИВОЗАКОННЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗЕЛЕНЕ КРИВОЗАКОННЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Сьогоднішня історія про вручення підозри п’ятому президенту Петру Порошенко – це не про політичні переслідування. Точніше – не тільки про них. Це – про те як дивним чином збіглися інтереси правлячої влади і Кремля.

Мені від самого початку не сподобалося ця ідея залучити до ТКГ по Донбасу чотирьох переселенців з окупованого Донбасу, включаючи Дениса Казанського і Сергія Гармаша. Тепер очевидно, цим кроком Банкова дала терористам ДиРи карт-бланш включити зі свого боку своїх «представників», які тепер будуть провокувати українських представників на різкі відповіді по питаннях мови, компенсацій «особам постраждалим від ЗСУ», федералізації, тощо. Конфлікти між ними представлять війну на Донбасі внутрішьноукраїнським конфліктом – кадри сварок переселенців з Донбасу з тими хто зараз живе на окупованих теренах побачить весь світ. Друга мета – пригасити протестні настрої всередині України.

У президента Зеленського справи поганенькі. Економічна ситуація в країні продовжує гіршати, і ніяких полишень явно не передбачається. Кредити МВФ дозволять в кращому разі відтермінувати економічний провал, але не уникнути його. Що запропонувати ЗЕкоманді виборцям? Лише дві речі. «Просто перестати стріляти» і «садити будемо».

І отут світло сходиться клином на особі Петра Порошенка. На байках «Порошенко обікрав Україну» та «Порошенко вигідна війна» Зеленський став президентом. «Я ваш вирок!» - заявив Зеленський на стадіонних дебатах. Питання про кримінальне переслідування Порошенка Зеленському ставлять на кожній прес-конференції. Очевидно – йому треба зробити бодай щось.

Те саме стосується «просто перестати стріляти». Від дня початку роботи першого зеленого кабміну ми спостерігаємо одне й те саме – намагання поступитися якимись інтересами України. Можна пригадати, акції «Ні капітуляції» проходити почали практично від самої інавгурації Зеленського. Очевидно, єдине що втримує наразі зелену команду – це активна патріотична частина суспільства, яка регулярно виходить на акції, ходи, Народні паради, Марші патріотів, тощо.

Давно не секрет, на Банковій переконані, ніби за всіма акціями патріотів стоїть ЄвроСолідарність Порошенка. Факт те, що ЄвроСолідарність відстоює у парламенті саме ідеї цієї частини суспільства. Звідси висновок очевидний – треба прибрати Порошенка.

Що далі? А далі ми бачимо що пред’явити щось Порошенку зелена влада нездатна. Все на що її вистачило – влаштувати галас навколо картин та звинуватити Порошенка у виконанні його власних обов’язків (призначення Семочка). Всі ці намагання влади виливаються у кричуще беззаконня. Щодо подій біля музею ім. Гончара навіть доводити нічого не треба – ухвала Печерського суду визнала дії ДБР незаконними. Реакція ДБР і Генпрокуратури на це – слова Венедиктової: «Ви можете оскаржити». Порошенка знову й знову викликають а допити відосиками та повідомленнями на сайті. Підозру народному депутату Порошенко вручити намагався прокурор, а не генпрокурор, як це за законом. Коли ж Порошенко приїхав до ГПУ сам – Венедиктова не змогла не те що вручити підозру, а й двох слів зв’язати. Підозру Порошенко так і не вручили. Чому воно все так?

Так буває у випадках, коли виконавці розуміють, що їх примушують до беззаконня і відтак – нервують, роблять помилки. Або коли вони виконують накази буквально, самі створюючи тим проблеми керівництву. Очевидно, Венедиктова не даремно не схотіла вручати Порошенку підозру. Вона не хоче маратися особисто.

Очевидно, надалі буде все те саме. Зеленського не врятують спроби задовольнити ані «секту свідків мародера», ані Москву. Його не врятує уже ніщо. Процес обвалу зеленої влади почався і його не зупинити.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко