Зеленi чоловічки: СБУ торгується із Чаусом за компромат на головного свідка вагнергейту.

Зеленi чоловічки: СБУ торгується із Чаусом за компромат на головного свідка вагнергейту.

Стежте за руками

Зеленський наказав керівництву спецслужб організувати викрадення судді Чауса з Молдови, коли вся Україна була в очікуванні виходу розслідування Bellingcat про зрив спецоперації із затримання вагнерівців.

 Через три тижні після викрадення Bellingcat повідомив, що переносить прем’єру і суддя зник на військовій базі ГУР на 4 місяці.

 Наприкінці липня експерти знову почали прогнозувати вихід документалки про державну зраду в ОП – суддя Чаус несподівано знаходиться в одних трусіках і ледь не потрапляє в руки НАБУ, але СБУ його фактично вдруге викрадає на очах всієї країни.

На календарі 2 серпня, фільму так і нема, а Чаус знову зникає в застінках СБУ, в очікуванні зміни підслідності і рішення суду по запобіжному заходу, яке мало б відбутись негайно.

Вся справа в тому, що офіс Зеленського намагається вибити з Чауса покази проти Василя Бурби – екскерівника ГУР, який доповідав Зеленському напередодні вагнерівської спецоперації. На Банковій вирішили, що на Бурбу можна повісити вивезення Чауса в Молдову у 2017 році, щоб дискредитувати його як головного свідка і героя фільму Bellingcat. 

Чим Бурба небезпечний для Єрмака і шмарклі? Він особисто бачив, як Єрмак злякався докладу розвідників про підготовку затримання вагнерівців і почав вимагати перенести операцію на кілька днів. За цей час Зеленський дзвонив Лукашенку, білоруське КДБ затримало російських терористів, котрі вбивали українців на Донбасі, і повернуло їх Путіну.

Весь подальший цирк – від Чауса в трусах посеред села на Вінничині, до погоні детективів НАБУ за співробітниками СБУ – наслідок страшного переляку особисто Зеленського. 

Бо навіть бубочка зі своїми курячими мізками розуміє – за зрив секретної операції він не просто отримає імпічмент, а й розділить з Єрмаком одну камеру.