"Зеленський дав інтерв'ю українським ЗМІ " - Олег Шарп

"Зеленський дав інтерв'ю українським ЗМІ " - Олег Шарп

Основні тези:

заявив, що негатив проти мобілізації в українському суспільстві "підняли" росіяни. Також вони "зобразили картину подій для Заходу таку, що партнери зараз запитують: якщо ви не хочете мобілізації, то навіщо вам допомога?"

повторив, що РФ до 1 червня має бути готова мобілізувати 300 тисяч, і "ми повинні бути готові".

дав зрозуміти, що ротації проводити ЗСУ зараз складно:

Харків, за словами президента, "не в небезпеці" з погляду російського наступу. "Сьогодні ми захищаємо абсолютно впевнено Харківщину", - сказав Зеленський.

За його словами, будівництво фортифікацій готове на 92-98% на основних напрямках фронту.

снарядів для контрнаступу ЗСУ немає, але їх вистачає для оборони. Також Україна "в десятки разів" збільшила виробництво дронів.

поки що немає конкретного списку країн для участі в саміті світу в Швейцарії. "Але ми розраховуємо мати 80-100 країн світу, які будуть присутніми", - сказав Зеленський.


А тепер мої коментарі по кожному з пунктів:

▪️Негатив проти мобілізації в українському суспільстві "підняли" не росіяни, а українські провладні політики для того, щод не знижувати політичний рейтинг Зеленського. Коли Залужний продовжував наполягати на негайній мобілізації, його прибрали з посади, а депутати до цих пір футболять відповідний законопроект, сподіваючись і "рибку з`їсти, і на*** сісти".

▪️Дав зрозуміти, що ротацію зараз проводити складно. Так це прямим текстом випливає з першого пункту. Хлопці та дівчата на війні вже два з половиною роки. І навіть світла у кінці тунелю не видно. Що їм слова президента, що "ротацію провести складно"? Тільки злість та відчай. Тримаються на силі волі, патріотизмі, сталевій витримці.

▪️Харків ніколи не впаде - досить юзати цю тему. Але це місто, на моє переконання, має мати засобів ПВО не менше, аніж Київ.

▪️Всі ці фортифікаціїї треба було будувати, починаючи з жовтня 2021 року - з того часу, коли до Києва вперше надійшли ПЕРЕВІРЕНІ дані щодо термінів і масштабів широкомасштабного вторгнення.

▪️В десятки разів збільшила виробництво дронів... Не меліть язиком і не розказуйте, наскільки збільшила. Просто їбаште русню - люди повинні бачити кінцевий результат такого збільшення.

▪️Саміт в Швейцарії - це як "бал леді і джентельменів у Києві". Захід для поговорити. Якщо по розуму, то одна частина наших високопосадовців повинна не вилазити з Брюсселя, проштовхуючи НАТОвську аженду, а друга - у Ваштнгтоні персонально лобіювати інтереси України і працювати з кожним, окремо взятим конгресменом-республіканцем. А Швейцарія - це так - за сиром та шоколадом з`їздити. Але у нас "Рошен" не гірше.