"ЗЕЛЕНСЬКИЙ ОЛІГАРХІВ НЕ РОЗКУРКУЛИТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗЕЛЕНСЬКИЙ ОЛІГАРХІВ НЕ РОЗКУРКУЛИТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Я не буду сміятися над намірами Зеленського підняти з/п учителів до $4000 – моя би воля, я підняв би і вище, якби стан економіки країни дозволяв. Я не сміятимуся з того, що вся ЗеКоманда явно прогуляла уроки математики у школі – кошти потрібні для втілення намірів Зеленського не вдасться взяти у всіх олігархів разом узятих – навіть у них стільки нема. Я про інше.

Про те, що всі заявлені Зеленським наміри «відібрати і поділити» за Шаріковим – повна і цілковита брехня, здійснити яку Зеленському просто не під силу. Чому? Та тому що навіть тим, хто пристроїв на службу Шарікова (тобто більшовикам) це не вдалося. Точніше…

Один з найбільших міфів Совецького Союзу полягав в тому ніби більшовики, дірвавшись до влади, пограбували усіх багатіїв. Це – неправда. Так, більшовики пограбували землевласників – їхні землі були розділені серед селян без системи і правил, шляхом «чорного переділу» (аби вже у 1932 р. всю землю відібрати на користь єдиного монополіста – держави, а селян що купилися на байки червоних, поробити на тій землі безпаспортними кріпаками-колгоспниками). Так, більшовики відібрали майно у кустарів, підприємців середньої ланки, комерсантів. Але. Жоден з «олігархів» тодішньої Росії за дивним збігом обставин від рук більшовиків НЕ постраждав. Всі найбільші ділки царської Росії – Полякови, Нобелі, Каменки, Рябушинські та інші, ще до опанування влади більшовиками вивели максимум своїх грошей за кордон, залишивши «країні рад» цехи і обладнання. Господарюйте, шановні! Ба-більше.

Коли за кілька років більшовики догосподарювалися так, що підприємства «буржуїв» довелося терміново здавати в концесії іноземцям – керувати і здобувати прибуток з тих підприємств стали… їхні колишні власники, але від імені закордонних фірм. Ситуація вийшла геніальна! Пролетарі, які боролися проти влади капіталістів в підсумку здобули роботу на тих самих капіталістів, але… вже під контролем хлопців з чистими руками з ЧК-ОГПУ.

Вам мало цих фактів? Я вам накидаю ще. Чи знаєте ви, що ані Колчак, ані Денікін не змогли залучити на свій бік крупних російських ділків – вони з ними співпрацювати категорично не хотіли. А от з більшовиками «мільйонщики» співпрацювали залюбки. Коли у 1922 р. в Москві був створений банк для роботи з іноземним капіталом (Роскомбанк) з російського боку його очолив колишній мільйонер-банкір Владімір Тарновський, а з боку Заходу з цим банком співпрацювали: екс-голова «Московського купецького банку» Шлезенгер, екс-голова «Азовсько-Донського банку» Каменка, екс-голова «Російсько-Французського банку» Рубінштейн (колишній особистий банкір Распутіна), тощо й тощо.

Як це все взагалі сталося? Та розумієте, у Швеції роботу «Роскомбанку» забезпечував колишній крупний російський банкір Абрам Животовський – рідний дядя Льва Троцького. Насмілюся нагадати, що банкіром в США був рідний брат Якова Свердлова – а обставини смерті самого Свердлова якось аж надто загадкові. Крім Животовського з багатьма крупними російськими капіталістами був особисто знайомий червоний нарком Леонід Красін – колишній крупний підприємець.

Там прокручувалися геніальні оборудки. За словами «офіційного друга СРСР» від Леніна до Горбачова, американського бізнесмена Армада Хаммера, комісійні на операціях з золотом могли становити до 30%. Крім того гаспада-банкіри примудрилися продати англійцям акції російського «Сибірського банку» - а ті виставили більшовикам рахунок на відшкодування завданих втрат. І більшовики компенсували – грішми злупленими з тих хто повірив в їхні казочки про «від кожному по здібностях – кожному по потребі».

Ви в курсі чому нинішні олігархи дуже полюбляють приказку «не май 100 рублів – май 100 друзів»?

Все розказане мною – про більшовиків. Про чуваків, які встановили безжальний режим абсолютної диктатури, і які людей нищили в таких кількостях, що гуманістами виглядають чимало відомих диктаторів. «Конфіскувати у олігархів і поділити між злиденними» - не вийшло навіть у них, натура людська все одне взяла гору, а повна влада над країною, коли ніхто не дорікне і не опиратиметься – розбещує.

І от Володя Зеленський, блазень зі сцени, хоче нам сказати що йому вдасться те, що не вдалося більшовикам? Йому точно може вдатися дещо інше – що вдалося більшовикам. Пограбувати середній клас руками люмпена.

Того самого, на настроях якого він зараз захоплено грає.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко