"ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЗРОБИВ ЗАЯВУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЗРОБИВ ЗАЯВУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

У зв'язку з нападом на машину однопартійців Ківи, президент Зеленський зробив заяву. Раджу уважно її прочитати. З заяви складається враження ніби Зеленський - не президент, а якийсь опозиційний політик. Слідкуйте за руками.

"Суспільство має згадати, що в державі є поліція і є Закон. А громадянин – отримати відчуття захищеності. "

Тобто президент визнає, наразі поліція і закон - поняття абстрактні. Мушу нагадати, що поліція, це відомство "потужного муністра", а закони приймає ВР де сидить монобільшість ім. Зеленського В. А. Тому відчуття захищеності - виключно парафія Зеленського звідки не глянь.

"Розслідування у таких справах повинне відбуватися якомога швидше".

Що значить "якомога швидше"? Пан-президент закликає поліцію призначити винним перших-ліпших і вибити з них зізнання? Чи його не влаштовує якість роботи Нацполіції? Якщо так - повертаємося до питання міністра МВС, звільнити якого - цілком парафія президента.

"Суди повинні ухвалювати рішення, керуючись виключно буквою Закону, а не політичною кон’юнктурою"

Це явка з повинною? Тобто суди в Україні виносять рішення керуючись політичною кон'юктурою? Суди по Порошенку, Федині і Звіробій, Пояркову, Стерненку та Ріффмастеру, Кузьменко й Дугарь - також? ЗЕкоманда прийшла до влади на нищівній критиці судової реформи часів Порошенка - що принципово змінилося зараз, крім того що порушили навіть те що було зроблено за Порошенка?

"Безліч правоохоронних органів зосередили увагу на економічних та корупційних злочинах, боротьба з якими, звичайно, важлива"

Та ви що? І хто розслідує справи по "Центренерго"? Як там справа по виходках "Юзика" в Кривому Розі? Це через антикорупційні справи Україна за перший же рік ЗЕ в рейтингу Трансперенсі по корупції провалилася на 2 пункти, після того як за 5 років Порошенка зросла на 7?

"Але ми не повинні допустити повернення до «лихих 90-х» із зухвалими розбірками на вулицях."

Реальність така що саме у 90-і ми повертаємося, і це - заслуга як раз "потужного міністра" МВС, за якого в нас сталися і Кагарлик, і Бровари, і ще багато чого, але від чого жоден "потужний міністр" не постраждав.

"Безкарність породжує вседозволеність", - пише президент Зеленський. І він правий. Якщо не карати міністрів та друзів після Єрмака, "Юзика", Дубінського та інших "потужних міністрів" доведеться писати, що "ми не повинні допустити" про те що і так стається. Інакше не буває.

Бо саме зараз, коли Зеленський вже 1,5 роки як президент, розборки на вулицях через переділи сфер впливу уже стали реальністю. А президент робить заяви, ніби він все ще кандидат у президенти. Хоча все це - його відповідальність. Її - не уникнути.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко