Землетрус у Марокко став найбільш смертоносним: загинуло понад 2 тисячі людей

Землетрус у Марокко став найбільш смертоносним: загинуло понад 2 тисячі людей

Число загиблих внаслідок потужного землетрусу в Марокко вже перевищило 2 тисячі людей. При цьому пошуково-рятувальні служби продовжують свою роботу, намагаючись врятувати більше життів з будинків, що обвалилися, після землетрусу магнітудою 6,8, який потряс країну.

Влада зазначила, що 2012 людей загинули і 2059 отримали поранення, з них 1404 зараз перебувають у критичному стані.

Багато людей залишилися без даху над головою через землетрус, який вважається найбільш смертоносним землетрусом в країні за більш ніж 60 років.

Через значні збитки, завдані землетрусом, король Мухаммед VI вже доручив військовим мобілізувати спеціалізовані пошуково-рятувальні команди та створити польовий хірургічний госпіталь для постраждалих.

Землетрус викликав серйозні руйнування історичних будівель, розташованих у Марракеші, найближчому до епіцентру місті.

Більшість зареєстрованих загиблих знайдено у гірських районах на півдні, особливо у провінціях Аль-Хауз та Тарудант.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, внаслідок землетрусу постраждали понад 300 тисяч мирних жителів у Марракеші та його околицях. Багато жертв виявилися замкненими серед уламків своїх будинків, тоді як до міських лікарень надходить безліч поранених.

Через масові руйнування уряд Марокко вже оголосив триденну жалобу.

Нагадаємо, що геологічна служба США виявила епіцентр землетрусу в марокканському гірському хребті Високий Атлас, приблизно за 75 км на південний схід від Марракеша.

9 вересня о 01:11 Національний інформаційний центр про землетруси Геологічної служби США виявив відносно неглибокий землетрус, глибиною близько 26 км, неподалік міста Укаймедене.

У вказаній сільській місцевості, що знаходиться приблизно за 75 км на південний захід від Марракеша, розташовано безліч житлових будинків. Через невелику глибину землетрусу та близькість до густонаселених центрів багато будинків у цьому районі зазнали сильних поштовхів, які згодом призвели до катастрофічного руйнування.

Влада вже повідомила про один великий афтершок магнітудою 4,9, який стався через 20 хвилин після основного поштовху.

Офіційні особи також заявили, що слабкі поштовхи були зареєстровані у сусідніх країнах, таких як Португалія, Іспанія та Алжир.