Землетрус у Непалі: кількість жертв зросла до 4,1 тис осіб

Землетрус у Непалі: кількість жертв зросла до 4,1 тис осіб

Кількість жертв руйнівного землетрусу в Непалі перевищила 4 тисячі 100 осіб.

Про це повідомляє PressTV з посиланням на Міністерство внутрішніх справ країни.

Нарзі відомо про загибель 4 тисяч 138 чоловік. Ще близько 40 тисяч осіб отримали поранення і потребують допомоги. Зараз ООН готується до масштабної операції з надання допомоги жителям Непалу, як очікується, перша частина буде доставлена ​​в країну 28 квітня.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 7,9 балів в Непалі стався 25 квітня в 11:41 за місцевим часом. Його епіцентр розташовувався за 65 км від Катманду. Після основного підземного поштовху сталося ще не менше 15 магнітудою 4,5 балів і вище. Це, можливо, найсильніший землетрус в Непалі з 1934 року.

У пошуково-рятувальній операції беруть участь військові. Також підключені іноземні рятувальники з Китаю, США, Канади, Австралії, Японії, США та Шрі-Ланки.

26 квітня в Непалі стався другий магнітудою 6,8 балів.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України наразі не має даних про загиблих українців у результаті землетрусу в Непалі, проте 70 наших громадян досі не виходять на зв'язок.

За даними МЗС, в Непалі можуть перебувати 115 українців. Президент України Петро Порошенко доручив терміново евакуювати з країни постраждалих українців.