Їжа використовується як «військова зброя» у російській війні проти України – ООН

Їжа використовується як «військова зброя» у російській війні проти України – ООН

Директор Світової програми харчів ООН Девід Бізлі заявив, що «їжа використовується як військова зброя» у війні Росії проти України.

«Ми бачимо, як бомблять склади з харчами. Я бачив склади, у яких нема нічого, крім харчів. І йдеться навіть не про Маріуполь. Так що навіть не має питання, чи використовується їжа у кілька різних способів як військова зброя», - відповів Бізлі на запитання ведучої програми «Обличчям до нації» на каналі CBS, чи використовує Путін голод як зброю. На запитання, чи має він впевненість, що Світова програма харчів зможе тримати відкритими лінії поставок харчів, він відповів, що не певний.

Він додав, що його робітники не мають доступу до Маріуполя.

«Ми маємо доступ до мільйонів людей, ми та наші партнери в міжнародній спільності, тут всередині України. Але є такі місця, до яких у нас нема доступу, такі як Маріуполь та інші місця, де росіяни оточили міст та не дають нам доступ, якого ми потребуємо», - додав посадовець.

Минулого місяця президент Байден попередив, що вторгнення Росії в Україну може призвести до нестатку харчів у світі. Світові ціни на харчі вже досягли рекордних показників.