"Жаби і Гадюки" - Гліб Бабіч

"Жаби і Гадюки" - Гліб Бабіч

Санкції проти Медведчука і всієї його шобли - це чудово. Без "але".
Я вже говорив, від чого б не постраждав ворог - це добре. Навіть коли він страждає від сторонніх чинників або дружнього вогню.
Добре, що "Прикарпатзахідтранс", що знаходиться в орбіті Медведчука, має шанс стати знову українським. Україна намагається його відбити з 2011 року. І в 14-15 практично зробила це. Але з 2015 по 2018 через судову еквілібрістіку це відкотили назад. І НАБУ зайнялося цім ще в 2018.
Нарешті доробили справу? Не зовсім. Рішення РНБО - це "вольовий акт". Це не суд. Суд не приймає рішення на підставі чиїхось рішень.
Але це - однозначно добре. Дай Бог, щоб все це було доведено до кінця. А не було "гарним політичним ходом" який закінчиться традиційним "хотіли, але не змогли".
І блокування 11% акцій Медведчука у власності каналу 1 + 1 - теж добре. Хоча, як на мене - жаба просто позбавилася від часткового контролю гадюки.
Все це добре. Без "але".
Моє особисте "але" стоїть в загальному знаменнику процесу.
Коли місцевий нероба, алкоголік і злодюжка раптом навів порядок на газоні у дворі, відремонтував лавочку, погладив вашу собаку і віддав маленької дівчінці знайдену ляльку - це добре, без сумніву.
Тільки причини можуть бути різні. Особливо якщо ще вчора він мочився в дитячу пісочницю, паскудив в під'їзді, натхненно мучив кішок і крав горілку в супермаркеті.
А може це тому, що поліція нещодавно склала на нього серйозний протокол? А потім йому принесли повістку з суду? Може йому потрібні характеристики сусідів і можливість "вийти на поруки?"
Коли влада крок за кроком розбирає власну державу під прапором "яка різниця", а потім різко стає "державниками" - я не вірю.
Коли влада обмежує і демотивує свою армію під гаслами "просто перестати стріляти" і "заглянути в очі", а потім раптом стає "войовничою" - я не вірю.
Коли хтось сливає діяльність власних спецслужб (в прямому і переносному сенсі), відпускає додому терористів і ворогів, а потім раптом розповідають про "таємну боротьбу зі злом"- я не вірю.
Коли в будь-якої "правильної дії" видно пряму політичну вигоду - це нормально. Це мистецтво політики.
Але, коли ці "правильні дії" відбуваються тільки тоді, коли у них "дупа конкретно у вогні" - я не вірю.
Коли купка нікчем, що сидять на підсосі у олігархів обіцяє мені "відняти і поділити награбоване з 91 року" - я не вірю. Тому, що цей "комуністичний популізм" каже про те - що вони не змінилися. І тому що це їх базове джерело існування. І тому що знову чую про "офшори" від тих, чиї компанії роками перебувають в офшорних зонах - я не вірю.
А в те, що вони намагаються викрутиться з власних "зашкварів" і роблять правильні речі - добре.
Те, що вони намагаються отримати від цього хоча б електоральний бонус, на тлі зростаючих рейтингів украінскх сил - це добре. Це знак.
Я не хвилююся. Тому, що вони точно не ті, в кого намагаються "переодягнутися". Вони вміють тільки імітувати. І тому - вони будуть продовжувати падати. Викручуватися, перевзуватися - і знову падати.
Тому, що вони прийшли на хвилі, створеної тими, хто збирався вбити мою країну, і непогано на цьому заробити.
З ними добре. Їх не потрібно закопувати. Вони давно вкрали лопату, і захоплено риють собі яму. Але впевнені, що роблять це для інших.
Все що вони вимушено зроблять хорошого - піде всім на користь. Якщо, звичайно, вони в результаті не впустять все ще нижче. Як роблять завжди і у всьому.
І все лягає в загальну скарбничку. Особливо після того, як злий на росію і "темні сили" дідусь Байден - відкрив кран інформації з розслідувань одного цікавого департаменту міністерства фінансів США та інших веселих служб.
Вони змушені будуть робити правильні речі і в цьому відношенні. Щоб їх власна черга настала якомога пізніше. І це добре.
Просто треба продовжувати робити те, що робили. Просто треба зберігати розум холодним, і не давати себе втягнути в шоу.
Прсто сидіть на горі, але підтримуйте гарну спортивну форму.
Жаби і гадюки вже налюбилися, і почали жерти одна одну.
Або просто імітують це.
Тому, що час, коли буде треба повільно спускатися з гори, і ... наводити нарешті порядок - вже близько.