Жителі Маріуполя допомогли СБУ попередити теракт у місті

Жителі Маріуполя допомогли СБУ попередити теракт у місті

Анонімний телефонний дзвінок про можливе скоєння вибуху у центральній частини Маріуполя оперативному черговому УСБУ в Донецькій області поступив восьмого липня о пів на третю дня.

Співробітники СБУ виявили саморобний вибуховий пристрій, закладений біля зупинки громадського транспорту у районі Центрального ринку. Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Бомба складалася з 200-грамової тротилової шашки, детонатора з годинниковим механізмом, елементів живлення та предметів ураження (цвяхи, металеві гайки, гвинти тощо).

Силами експертної групи СБУ саморобний вибуховий пристрій було знешкоджено шляхом гідрознищення на місці виявлення. Це дозволило уникнути жертв серед мирного населення та пошкодження навколишніх будинків.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України висловлює подяку небайдужим громадянам, які допомогли попередити теракт та закликає при виявлені підозрілих предметів обов’язково телефонувати правоохоронцям.