"ЖИВІТЬ ДОВГО ТА ЩАСЛИВО!" - Николай Ильинов

"ЖИВІТЬ ДОВГО ТА ЩАСЛИВО!" - Николай Ильинов

Я впевнений, що багато хто з Вас, як і моя родина, влітку та восени консервує та/або заморожує овочі, фрукти, ягоди і робить це не тільки від великого задоволення але й розуміючи, що все це буде коштувати взимку втричі дорожче. Але цей приклад економії сімейного бюджету ми використовуємо на мікрорівні. А як бути з більш серйозними речами?
Для цього ми обираємо керівництво Країни, яке на наші гроші, тобто на гроші платників податків вирішує наші проблеми і має для цього необхідні механізми: від належних законів до державних підприємств.
Так ось, державна (тобто наша за Вами) компанія Нафтогаз, повідомляє в жовтні 2020 року, що газові сховища заповнені, як ніколи за останні 10 років (іншими словами заповнені так, як не були заповнені ні про Порошенку, ні навіть при Януковічі. Розумієте, долар по 8 при Януковічі був, а газу не було, ну то таке, ліріка). Отже повертаємося до Нафтогазу. Ще в жовтні місяці, у нас було газу настільки до багато, що розглядалося питання, його експорту, а прихільники існуючої влади радісно верещали, мов "дивиться, як треба працювати на благо простого наріда". Але нічого дивного тут не було, бо у 2020 році ціни на газ падали аж до 50$ за тис кубів, тому вже в травні 2020 Нафтогаз продаватв газ для населення по 2,3 грн за куб, а в червні по 2,14 грн за куб. Українські сховища газу були на 1 липня заповнені на 19,8 млрд куб. м., а цього достатньо, для того, щоб вистачило на власні потреби навіть в холодні зиму. АЛЕ…
Наша з вами компанія, Нафтогаз, вирішує, що йдіть ви ...., тобто на вільний ринок, мої, шановні, громадяни, та купуйте собі газ за новими цінами, бо якщо ми на вас не заробимо, то з чого ж тоді будемо платити мільйонні зарплати та премії керівництву Нафтогазу. Не зрозуміли? Тобто Ви зробили консервацію на зиму, але діти сидять голодні, бо батько вирішив її продати, а на отримані гроші купити собі нового айфона, бо - це круто!
Але, чого це я про погане? Нагадую, що з 1 січня вам підвищили мінімалку, тому беріть пример з нашого гаранта, їзжайте в Буковель та перевірьте на скільки її вистачить. Враховуючи, що на офіс преЗедента заплановано на 2021 рік витрат 1,32 млрд гривень, то на підвищену мінімалку преЗедент зможе відпочити трохи більше 2-х хвилин. А Ви?
А Ви живіть довго та щасливо!