"Живемо як у виставі абсурду" - Карл Волох

"Живемо як у виставі абсурду" - Карл Волох

1. Іранський міністр ЗС з приводу подій у Газі не просто повторив за Насраллою, що хамасівці почали все на свій розсуд (себто, і відповідальність тут повністю їхня, і допомагати їм ніхто не зобовʼязаний), а й назвав Росію головним бенефіціаром нинішньої війни, бо вона відволікає увагу світу від України. Не знаю, чи натякає він, що варто пошукати в нападі ХАМАСу російський слід, чи просто стрілки переводить, але цікаво.

2. Дивимося на велелюдні демонстрації на підтримку хамасівських людожерів у Західній Європі і жахаємося безумству. Але це далеко не вся картина. Днями натрапив на французьку соціологію. Понад дві третини громадян на запитання, чи може щось подібне до нападу ХАМАС на ізраїльські кібуци повторитися у Франції, відповіли ствердно. Безпрецедентно різка позиція німецького істеблішменту  (від заяв Шольца до «маніфесту» Більд) також є досить показовою. Як і «наїзд» керівництва Британії на поліцію за надмірно компромісну позицію з приводу агресивних ксенофобських маніфестацій у Лондоні.

Крім усього іншого, такі зміни мають шанс і зупинити посилення ультраправих (зазвичай, пропутінських) партій, котрі чи не єдині досі давали якусь альтернативу злободенній проблемі іммігрантів.

3. Події навколо нападу на Ізраїль можуть призвести до змін ще в одному питанні - ставленні до інформації з завідомо сумнівних джерел. Цими днями ЦАГАЛ оприлюднив докази, що четверо арабських журналістів, котрі висвітлювали напад на Ізраїль, йшли разом із терористами (нічого не нагадує? - К.В.) Світ «раптом» дізнався, що араби-співробітники провідних світових новинних агенцій є тісно повʼязаними з ХАМАС. Уявляєте, яку «обʼєктивну» інформацію цей самий світ дізнається з Гази, особливо враховуючи, що інших журналістів туди майже не допускають.

Тут виникає й інше питання (для України не менш важливе, ніж для Ізраїля): чи зможе світ зробити висновки щодо інформації з завідомо скомпрометованих джерел? Бо живемо як у виставі абсурду. Сотні разів інформація від московитів (чи інших пропагандистських медіа) виявляється абсолютно фейковою, але вільний світ продовжує щоразу наново перевіряти чергового «авіадиспетчера Карлоса».

Дістали...