"Зло перемагають конкретні дії і зусилля людей" - Олена Кудренко

"Зло перемагають конкретні дії і зусилля людей" - Олена Кудренко

1. Ріші Сунак. Він, напевно, непоганий дипломат, якщо каже Зеленському: "жоден лідер цього століття не зробив більше для об'єднання ліберальних демократій на захист наших цінностей..."

Будь я на місці пана Ріші, я би подумки говорила собі дещо інше: "як же тут не об'єднатися, якщо росія суне в бік Європи, а українці обрали ось це, і воно без нашого об'єднання занапастить країну... А потім росіяни візьмуть їх в оборот, та поженуть на Польщу, як вже було в історії... Ні, ні... Ми, британці, історію знаємо... " Не впевнена, що вийшло би так посміхатися, як у британського прем'єра, але напевно ж Британія не була би в лідерах, якби на чолі її не стояли розумні люди? Розвідка у них непогана, про наступ Росії на Україну знали заздалегідь, зважаючи на стиль поводженння британців у війнах, вони б не допустили для своєї країни те, що допустили нам у нас - швидкий прорив росіян у наші міста та їх швидку окупацію. Але дипломатія - така дипломатія...

2. Хусити. Ізраільтяни пишуть, що ті такі фантазери щодо своїх планів та спроможностей, бо постійно жують наркотичну траву під назвою "кат". Її кладуть за щелепу та жують довго, після чого видають щось накшталт: "ми підбили винищувачі F-22 ВВС США". (Насправді ні). Доречі, в полоні у хуситів четверо українських моряків.

І ось я питаюсь, а що жують росіяни, коли так само зі стелі пишуть про підбиті в Україні танки чи літаки, яких, наприклад, нам і не надали ще?

Удари по Йємену засудили такі ж обкурені, чиїм сенсом життя є бажання знищити Америку, перетворити весь світ на таку ж вигрібну яму, як, наприклад, Росія. Самоствердитись за рахунок приниження успішнішого. І майже в жодного з цієї компашки немає розуміння, що потім робити з тими благами, які вони відбирають у власників.


Ізраїльтяни залишили в Газі (коли пішли звідти в серпні 2005 року) багато теплиць з вирощеними рослинами. Оброблені ділянки землі, на яких можна було продовжувати вирощувати врожай. Палестинці все те зруйнували. Або ж росіяни депортували татар з Криму, бо ті навчилися вирощувати фрукти й овочі майже на каміннях - і у окупантів нічого не вийшло. Або ж Тайвань, який окремо від Китаю навчився виробляти мікрочіпи, і тепер він такий потрібний китайцям, бо ті змушені красти чужі винаходи та розробки. Хоч кедр у росіян китайські "брати" вивозять не ховаючись, ваньки та маньки дивляться на вантажівки й зробити нічого не можуть, але ж всім цим тарганам що не віддай - вони самі все це зруйнують, без використання мозку та праці тих, хто це винайшов.

3. Росія досягла найнижчого рівня народжуваності за всю новітню історію. За підсумками 2023 року Росія побила антирекорд народжуваності 1999 року, і тоді не враховувались Крим та Чечня. Якщо виключити їх зараз, то дно пробите. Для тієї ж території число народжуваності дітей - антирекорд з часів ХVIII- XIX століть.

Тому й крадені українські діти. Тому й внесення законопроекту до Думи про заборону абортів поки в приватних клініках (а в державних і так лікарі - раби, слухають, що їм накажуть зверху).

Так від кого народжувати?

Від чорних пакетів? Чи від "бєзвєсті пропавших"? Чи ось пишуть, останки якогось Льоши півтора роки пролежали в пакеті в російському морзі, поки його шукала рідня.

4. Потоки лайна руйнують стелі московських університетів. Це як вишенька на тістечко до ефекту доміно, який зараз шириться росією. Можна складати мапу міст, які залишаються без тепла і води в такий мороз.

Я не вірю в карму. І в бумеранг. І в те, що добро переможе зло. Зло перемагають конкретні дії і зусилля людей. А труби лопаються в росіян через їх вселенську недбалість. Ось тому їм ніколи не стати заможними, як німці. Переможними, як американці. Стійкими та вільними, як українці. Навіть хитрими, як китайці, теж не стати. Бо коли ти не вмієш, не вчишся і не робиш собі вдома те, що дозволяло би тобі жити як людина - то й на війні ти воюєш як скотина, а не воїн.

Про честь взагалі треба забути.

P.s. Я такі чисті від відсутності інтелекту обличчя бачила в росіян, яких наші беруть в полон. Один в один.