Зловмисники готували теракти у Одесі у ніч з 1 на 2 травня, - Порошенко

Зловмисники готували теракти у Одесі у ніч з 1 на 2 травня, - Порошенко

"Хтось хоче бачити іншу Одесу".

Президент Петро Порошенко під час свого візиту до Одеси заявив, що сьогодні вночі там було затримано ще 50 осіб за підозрою в підготовці терактів на ніч з 1 на 2 травня.

"Майже 50 злочинців сьогодні вночі було заарештовано, вилучено сотні одиниць зброї, гранатометів, сотні гранат, десятки кілограм тротилу і вибухових речовин, списки з керівниками диверсійних груп, терористичних груп, об'єктами, які повинні були підірвати, громадськими та державними діячами, на яких вони планували здійснили замахи і напади", - повідомив Порошенко під час візиту до Одеси, інформує LB.ua.

"Більше 300 співробітників СБУ сьогодні вночі це робили. Сьогодні є вже свідчення. Десятки терористичних актів зупинені сьогодні вночі", - заявив Президент.

За його словами, теракти планувалися на ніч з 1 на 2 травня.

"Комусь хочеться бачити іншу Одесу, ніж ту, яку ми з вами сильно любимо: вільну, сильну, спокійну та безпечну", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, прес-секретар СБУ Олени Гітлянська вдень у п'ятницю заявила, що в цілому за останні дні спецслужба затримала 40 осіб, десятьом із них оголошено про підозру у створенні терористичної організації. Заходи для "зачистки" одеського регіону від диверсантів і терористів тривають.

Як інформував iPress.ua, вчора в Одесі СБУ ліквідувала діяльність в Одесі диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла за завданням терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" і планувала проголосити про створення так званої "Одеської народної республіки".

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомляв про те, що затримані в Одесі диверсанти за $150 тисяч мали вбити нардепа та активістів.


Джерело: http://ipress.ua/