"Змагання з телевізором" - Карл Волох

"Змагання з телевізором" - Карл Волох

Я тут недавно встановив, що досі існують люди, впевнені, що Яценюк розікрав гроші на прикордонну стіну. А 1+1 днями знову розповів, що міномет Молот вибунув свого часу в армійців тому, що Пашинський присвоїв гроші на його розробку і виробництво. Ну, а історія з Роттердамом - це вже взагалі легенда. Саме Порошенко, віщали нам навіть із електропрасок, у змові з Ахметовим грабує українців через завищену ціну на вугілля. І от що цікаво: всі ці схеми з точки зору доведення корупційності були цілком позірними, базувалися на припущеннях, оціночних судженнях чи навіть просто вигадках. Але «заходили» зубожілим, як діти в школу.
А поглянемо на факти. Символ української корупції попереднього періоду Центроенерго, котре, за твердженням усіх викривачів, знаходилося під опікою «порошенківського мегакорупціонера» Кононенка, стало в той період одним із прибуткових держпідприємств і серйозним платником податків. Відтоді, як влада змінилася, воно має вже півтора мільярди збитків. Причина проста: воно купує в компаній Коломойського вугілля за ціною суттєво вищою за Роттердам, а постачає його (Коломойського) підприємствам електроенергію за спеціальною заниженою ціною. Все це буквально на очах у суспільства, котре цією відвертою, нахабною корупцією Зеленського майже не переймається - бо про це не розповідає телевізор (принаймні, впливові рейтингові канали).
Знаєте, що найсмішніше? Я декілька років поспіль мало не щодня намагався вселити в людей сумнів, що картинка дійсності, яку їм формують олігархічні чи прокремлівські медіа, є об‘єктивною. На жаль, марно. Змагання з телевізором здатний виграти тільки інший телевізор. Або холодильник. Хоча і він поки що великого успіху не має. До пори до часу.

Карл Волох