"змусь дурака Богу молитися, він і лоба розіб'є" - Олена Кудренко

"змусь дурака Богу молитися, він і лоба розіб'є" - Олена Кудренко

"... Місто просто було поставлене в умови, при яких не згоріти воно не могло. Місто зі щільною дерев'яною забудовою покинули мешканці. До нього увійшли війська ворога і розташувалися в порожніх будинках, курили люльки і розпалювали багаття для приготування їжі, вживаючи для підняття духу спиртне.

Пожежі були просто неминучі. Не у всіх будинках залишалися слуги. А, через те, що населення залишало місто в поспіху, цілком могли залишити незагашені печі, каміни та свічки. І гасити загоряння було нікому..."

Це цитата з сайту gazeta.ua, зі статті щодо підпалу Москви в 1812 році. Росіяни люблять красиву історію. Одна версія - що Москву підпалили навмисно, щоб вона не дісталася французам та щоб їм ніде було пересидіти холодну російську зиму. Інша версія, яка найперша спадала на думку самим росіянам тих часів - що Москву спалили французи, бо якщо вони вороги, йшли на місто - то вони й винні в підпалі.

Але історики зазначають третю версію, про яку зазначено в цитаті. І цей варіант має право на існування, бо ж тепер стиль життя росіян бачать всі. Вони живуть по принципу, як казала моя мама, "змусь дурака Богу молитися, він і лоба розіб'є" - то у них склади горять, то каналізація прориває, то сміття нікому й нікуди вивезти. І тому одні бояться морозу, бо не мають тепла в помешканнях. Інші бояться тепла, бо лайно та сміття розмерзнеться, й почнуть бігати криси. І по факту вони не можуть не палати, не гинути, не потопати в лайні та не самовбиватися.

Це вони такі і є.

Побутова хімія, кажуть, загорілася.

Точно. Що ж інше, якщо не "побутова хімія"?

Вони просто поставили самі себе в умови, або ж ми їх поставили (що ще прекрасніше), при яких не згоріти вони просто не можуть.

І не важливо, що на фото - "пітєр". Одна х....ня.