"Знаєте, це все вже порядно дістало..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Знаєте, це все вже порядно дістало..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Крайні два роки я живу з постійним відчуттям, ніби нас зраджують, але роблять тепер це розумно - під синьо-жовтими прапорами і неймовірно патріотичними гаслами. Ніби вони зробили висновки з обох Майданів і тепер не дражнять патріотичну спільноту особами на кшталт Колесніченка і Табачника.

Ні, тепер вони говорять одне, а роблять інше. З відосиків вони просторікують правильні речі, а в реальності...

Вони тримають курс гривні через аферу ОВДП, і в країні впало виробництво. Вони оголошують себе майстрами спорту по боротьбі з КОВІД - але у квітні в нас вмирало в день по "Іловайську" (400+ осіб), а вакцинацію Україна почала пізніше за Зімбабве. Вони говорять про боротьбу з корупцією - і тут же виводять проект на 100 мільярдів з під ПрозоРРо. І ще перекинули третину ковідного фонду на "Велике крадівництво". 2020 р. Україна закрила з від'ємним ВВП - вперше з 2015 р., року м'ясорубки біля Дебальцева і потужних економічних атак Москви.

Але "вагнерівці" - історія окрема. Бо є речі, які президент НЕ МОЖЕ робити. Президент не може розголошувати державну таємницю. А тут саме про це ідеться.

Готували спецоперацію - захоплення потвор причетних до збиття ІЛ-76 над Луганським аеропортом. Є багато даних, що спецоперацію Москві злили. З тої самої причини злили, з якої покинули помирати сержанта Журавля, аби не псувати президенту ЗЕ "перемир'я". Перемир'я - це коли їхні БПЛА літають, а наші - ні, бо заборонено. Це коли їхні снайпери до наших позицій підходять у притул, а наші з передка відведені. Ви ж в курсі?

Так от, рік нам ОПУ розповідала, що операції не було. Рік ОПУ заперечувала факти викладені опозиційними депутатами. І раптом з'ясовується - операція готувалася, а попередив Лукашенка особисто Зеленський. Так, я вже чув скавуління ЗЕботви, ніби з Лукашенко Зеленский говорив вже після арешту "вагнерівців". Але послухайте інтерв'ю Зеленського! Він чітко каже "я попередив", "ми готові надати дані що в нас були"...

Як можна попередити про те, що вже сталося? Як можна передати дані, якщо затримання цих людей нібито, не готувалося? Розумному - досить, а дурневі - не треба.

Ця справа мусить бути розслідувана. Діям президента мусить бути дана оцінка. Приймати складні рішення - робота президента, але вчиняти зраду президент не має права. НІКОЛИ!

Бездіяльністю і намаганням сховати голову в пісок, влада лише підтверджує - саме Зеленський розголосив державну таємницю керівникові іноземної держави. Саме він зірвав спецоперацію. Терпіти це не можна.

Тому. Сьогодні. 28 червня. Біля Офісу президента. Вулиця Банкова. Напроти Будинку з хімерами. Я прийду нагадати ОПУ про 111 ст. Кримінального кодексу.

Приходьте!