"Знаєте, яка головна їхня якість? Підлість" - Павло Бондаренко

"Знаєте, яка головна їхня якість? Підлість" - Павло Бондаренко

Підлість це не образа і не лайка. Це протилежність благородству.

Люди благородні завжди мають кодекс честі та еталони поведінки. З жінками не воюють. Слово своє, яке дав навіть ворогу - тримають. До полонених ставляться з повагою. Побратимів рятують ціною власного життя.

Вони цього всього не знають і знати не хочуть. Їхня еліта є нащадками т. з. "князів-вигнанців". Це наймолодші, або такі, хто в силу особливостей характеру не уживався на Руси. А потім прийшли монголо-татари й під їхньою владою виріс цілий народ, який у підлості, тобто відсутності усіляких принципів, вбачав шлях до виживання та успішності. Підлий - це той, хто лежить на долівці.

Зрадити рідного брата й видати його завойовникам в обмін на його князівство, як це зробив князь Ярослав ІІІ Всеволодович, батько Олександра Невського? Будь ласка.

Повзати на карачках перед ханом, як це робив сам Невський? Без проблем.

Перевдягтися у звичайного ратника, підставивши замість себе під удар у бою боярина, одягнувши у свої обладунки, як зробив Дмітрій Донський (ганебний для благородних королів-князів вчинок) - запросто.

А вже отруїти гостя, запевняючи його у своїй дружбі - то взагалі не дивина.

Вони усі були не благородними. Що відзначали іноземці, які побували у тамтешніх краях. Опустимося з висот їхньої еліти на загальний рівень.

"Цей народ більш схильний до рабства, ніж до свободи... хитріші і брехливіші за решту… Якщо вони почнуть клястися й божитися, знай, що це прихований обман. Вони клянуться з метою обдурити…

Ця нація народилася й вихована в рабстві...

Вищі стани, хоча самі раби, ставляться до нижчих, як до худоби. Не маючи елементарної культури ... вважають обман найбільшою мудрістю. У брехні вони не знають ні меж, ні найменшого сорому. Елементарні людські чесноти настільки чужі, незрозумілі ... що підлість вони вважають за високу чесноту" (Сигізмунд Герберштейн, дипломат Священної Римської імперії).

Неодноразово іноземці відзначали, що обман та обкрадання батька сином і навпаки там було звичайнісінькою справою, яка нікого не дивувала і не обурювала.

Загадкова душа, кажете?

Ви таких "загадкових" душ знайдете у нетрях будь-якої країни світу. Там, де тхне помийкою і панують пацюки...