Значна кількість зловживань у встановленні тарифів підтверджена, - Тимошенко

На засіданні робочої групи парламенту щодо обґрунтованості підвищення цін і тарифів на енергоносії та комунальні послуги підтверджена значна кількість зловживань у тарифній політиці.

Про це журналістам на брифінгу з результатами засідання повідомила лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

«Значна кількість зловживань у встановленні тарифів підтверджена», - наголосила вона.

Юлія Тимошенко перерахувала факти зловживань у тарифній політиці. Зокрема, газ українського видобутку не віддасться в повному обсязі на потреби ЖКГ та бюджетних установ.

«Мова йде 5 млрд кубометрів газу дешевого українського газу, який мав би спрямовуватися на потреби людей», - звернула увагу лідер «Батьківщини».

Народний депутат також зауважила, що український газ вдесятеро дешевший за імпортований.

«На українському газі, враховуючи, що він вдесятеро дешевший за російський, вже нова влада, нові люди, які прийшли на посади, творять досить велику корупцію. І за рахунок того, що український газ не додається людям, безумовно, і тарифи такі, як є»,- зазначила вона.

Лідер фракції «Батьківщина» також зазначила, що на засіданні робочої групи встановлено факт списання завищеного об'єми тепла, адже норматив є завищеним від 1,5 до 2 разів у залежності від реґіонів.

«Треба негайно міняти. Норматив списання тепла повинен бути знижений урядом. Це повноваження уряду. Якщо цього не буде зроблено, то і далі половина газу, який йде на опалення, буде практично корупційною годівницею вже для нової влади»,- заявила Тимошенко.

Голова партії також поінформувала, що після засідання робочої групи, на зустрічі з віце-прем'єром-міністром ЖГК Геннадієм Зубком вона говоритиме про необхідність негайного зниження нормативів на тепло для населення.

«Це його компетенція: зараз своїм рішенням встановити об'єктивні, обґрунтовані норми списання тепла на один квадратний метр для встановлення тарифів на тепло»,- наголосила лідер «Батьківщини».

Окрім цього, Юлія Тимошенко вважає, що рентнаа плата на видобуток газу у розмірі 70% відсотків встановлена «абсолютно неправильно та несправедливо».

«Для олігархів значно менше, для громадян 70%»,- обурено наголосила вона і зазначила, що на наступному тижні ініціюватиме скасування цієї ренти для газу українського видобутку, який йде для населення та вироблення тепла.

За підрахунками Тимошенко, це дозволить відразу приблизно на 70% зменшити тарифи на тепло та на газ для населення.

«Ми зараз, на робочій групі боремося за те, щоб тарифи, які вам днями подадуть через платіжки, щоб ці драконівські тарифи були ринково обґрунтованими, справедливими», - наголосила Тимошенко.


Джерело: http://gazetavv.com/