"І знов за рибу гроші..." - Олег Шарп

"І знов за рибу гроші..." - Олег Шарп

Вчора весь день пости "позитивщиків" починались словами: "Я неоднозначно ставлюсь до Зеленського, але не можна не визнати, що він..." Далі по тексту Подоляка.

А вранці я подивився свіже соцопитування. Більшість українців майже одноголосно не схвалюють дії Кабміну та Ради, але майже половина схвалює презЕдента.

Два роки стрижень цієї системи - особистий рейтинг хлопчика з телевізора, а не система стримувань, противаг чи балансів влади. Зникне рейтинг бубочки - уся система завалиться разом з країною. Тому бездарна, але властелюбна свита буде жертвувати всім заради підтримки культа особистості Голобородька.

Не пам`ятаю чиє, але: "Скажіть людям, що є той на небі, хто створив Всесвіт - і вони повірять. Скажіть їм, що фарба не висохла, і вони ткнуть в неї пальцем, щоб переконатись у цьому." Вже 2 роки тягнеться перевірка для тих, хто ткнув пальцем у зелену фарбу. Але не це найгірше. Найгірше те, що висохне вона, діти знайдуть іншу.

Ви вже бачили, як курка із Харкова, яка називала учасників марша вишиванок "дебілами", плакала, вибачалась та жалілась на камеру. Яскрава представниця електорату Зеленського, для яких ментальний символ не вишиванка, а зайчик з прапором, війна з Росією - не їх війна, а Україна у них зветься "эта страна". Думаєте ця дівчина щось переосмислила? Ага, щас... Але тикати носом треба. І робити своє - іншого шляху немає.

* * *

P.S. Наразі збираю інформацію, що нам світить з американцями у найближчій перспективі. У цьому контексті невеликий спойлер: у Білому домі вирішили дещо змінити тактику стосовно СП-2. Для налагодження стосунків з Німеччиною, які дещо зіпсував Трамп, формально зняли санкції з німецького оператора - з однієї сторони, але обклали ними всі російські інструментарії - з іншої. Мета: уповільнити будівництво і дотягнути до німецьких виборів. Там по ситуації, але відповідні перемовини з можливими наступниками фрау Меркель вже ведуться. Якщо навіть роботи будуть завершені, є багато способів застопорити експлуатацію самого газогону.

Це геополітична шахова партія, а не російська лапта. Тому я не радив би щодня кидатись у "зраду" чи "перемогу" з цього приводу. Скажу лише, що конструктиву не дуже сприяють такі висловлювання нашого презЕдента, як: "Байден зробив помилку." А ще є інформація, що лист Порошенка врешті решт потрапив до хазяїна Овального кабінету. Тому наберемось терпіння - все тільки починається.

Гарних вихідних, бандерівці!