"Знову пішли вкиди про цілющий Тайожний Союз" - Антон Швец

"Знову пішли вкиди про цілющий Тайожний Союз" - Антон Швец

І що від рф нам ніяк не здихатися, бо в них там мудра політика. Лонгрід, так що вмощуйтесь зручніше.

Прочитав у експерта Олексія Куща панегірик(вихваляючу промову) про російського економіста Андрія Бєлоусова. А також про мудру економічну політику росії, совка і всяке таке інше. Що ось там в росії експерти просто титани експертизи та проривної думки. А у нас так собі. І всьо ті експерти в росії продумали, всьо розрахували і нам треба, я так зрозумів, здаватися. Чи домовлятися. Чи ще щось, висновків Кущ обережно не робить.

В мене інша думка про росію і совок. Від рф нам не здихатися, бо в них там ідіотська політика(продовження політики совка), і Бєлоусов частина цієї політики. Це звичайна імперська політика. А те що там є якісь економісти, які намагаються макрофінансово забаганки кремля балансувати, загалом цю систему геніальною не роблять. Просто дозволяють за рахунок вичерпання внутрішніх ресурсів продовжувати вбивати нас.

Спочатку нам Кущ розповідає, що Андрій Бєлоусов син Рема Бєлоусова, головного ідеолога Косигінських реформ в совку, на які Кущ також наяріваєт. Ніяких особливих геніальних кроків Косигін в совку не зробив. Весь потужний результат Косигіна це ефект низької бази після хрущовського ідіотизму та результат невеличкого квазі-НЕПу, тобто відмови від занадто централізованого планування. Як тільки децентралізація стала призводити до втрати компартією керованості, реформи миттєво згорнули. А розгорнули ОБХСС, щоб боротися з тіньовими капіталами. Корочі ніякої геніальності у Косигіна і ідеологів його реформ, окрім «соціалізм не працює» не було. Такий саме за ідеєю квазі-НЕП(але менший) як у Леніна-Бухаріна, а дотягнути його до чогось нормального, як Ден Сяопін Косигін не зміг, та й не намагався.

Далі нам Кущ розповідає що Бєлоусов передбачив світову кризу 2008 року у своїй роботі 2005 року. Це брехня. Бєлоусов передбачив ЛОКАЛЬНУ кризу у рф, через внутрішньо російські фактори в 2008-2010. Бо далі забезпечувати зростання економіки нормальними темпами рф не давала навіть висока ціна на нафту в 2000х. Як всі пам’ятають в 2008 полихнуло в США, а далі вже було пофіг, які там в рф локальні проблеми. Відповідно і спад економіки в рф стався не після 2010, як казав Бєлоусов, і не в наслідок проблем рф. А в вже в 2009, і як результат світової кризи. Аналізатор від Бога просто. Звісно Бєлоусов казав і про ризики для світової економіки і про ризики США, але тоді всі про це казали.

Конкретної вказівки на кредитні дефолтні свопи та іпотечну кризу в США в нього не було. Тільки загальні фрази про існування ризиків.

Загалом Бєлоусов взагалі невірно виявив ризики, які стояли перед рф. Бєлоусов чекав, що будуть проблеми на Кавказі та у Центральній Азії, а як все сталося ви бачите самі. У відповідь на неможливість зростання економіки рф перейшла до агресивної зовнішньої політики самостійно. І всюди.

Загалом там в далі в такому дусі – очікував високої ціна на нафту і зростання долі природнього газу. І тому всі будуть бажати отримати російськи нафтові та газові ресурси, лол. Про сланець писав, але що США стане світовим лідером видобутку нафти не писав. Відповідна і прогностична сила його аналізу нижче нуля, бо в мотивації зовнішніх для рф гравців Бєлоусов йшов від хибних ідей. А мотивацію власного керівництва, точніше ідіотизм, він не врахував в принципі.

Про перспективи російського ВПК у Бєлоусова взагалі смішно, анонсував вихід на світові ринки ПАК ФА. Ахаха, лол. Жаль про Армати не було.

Ну і далі про нестабільність курсу долара, зовнішній борг США і прочу мішпуху. Ну і що звісно злі капіталісти бажають захопити рф, бо без російських ресурсів жити не зможуть, бо ви ж бачили той держборг.

Ну і про демографію звісно.

Бєлоусов саме та дрянь, яка під логіку існування росії, як дрімучої імперії 13 сторіччя, намагалася підвести економічний базис. Бєлоусов прямо науково доводив, що росії критично потрібен для розвитку «широкий ринок» країн Тайожного Союзу. Типу для світової конкуренції у рф занадто мало людей, занадто вузький ринок. От якщо б захопити хоча б Україну, Білорусь та Казахстан, то можна якось вирулити, просто за рахунок того, що внутрішній ринок стане ширшим, і рф отримає перевагу. Тобто просто тупо екстенсивне розширення, саме як у імперій древності.

Бєлоусов ЗНАВ, що таке економічне розширення без якоїсь внутрішньої цінності неможливе. Приклад створення ЄС був перед очима.

Але ж запропонувати окрім репресій, культа побєдобесія та вована, газа та нафти іншим країн не було чого, тому зрозуміло, що треба буде якось інакше захищати свої майбутні «внутрішні» ринки. Тому треба було втягувати Україну у рубльову зону за допомогою «военно-политических ресурсов россии», казав у 2005 році Бєлоусов.

Ця ідіотська ідея у пророків Ватного апокаліпсису мене бісить уже хз скільки часу. Вони прям впевнені, що без України, Білорусі та Казахстану росія не може розвиватися. Саме розвиватися. Що треба більше людей і ось тоді заживемо. Чому заживемо? Ну багато ж краще ніж менше!

Все. Це і є рівень цього аналізу.

Те що СПОЧАТКУ треба поглибити власний ринок, зробити росію(чи рубль) привабливою хоч в чомусь, а потім там якось намагатися розширювати власну зону впливу, Бєлоусов не думав. Бо він насправді аналізував не реальність, а забаганки своїх імперських роботодавців. Тобто підганяв рішення під вже відому відповідь. Ось такий потужний експерт. Ну а про своїх керівників Бєлоусов був без ілюзій – ці нічого нормального, що б подобалося людям, не створять. Тому і був пасаж про військо-політичні ресурси.

Ну може хоч їх Бєлоусов норм порахував? Звісно ні.

Зараз спроби отримати «широкий ринок» у вигляді України перетворилися на витрати у 7% ВВП рф на війну. Майбутній «ринок» зносять з обличчя планети килимовими бомбардуваннями. Ракетні атаки на енергетику та паливний комплекс, біженці та загибель людей, також не є тим, що передбачав Бєлоусов під «розширенням зони впливу». Агресивна війна, яку виправдовував Бєлоусов, призвела до ізоляції рф та унеможливлення розширення зони рубля. Навпаки сама рф стає зоною юаню і підпадає під залежність від Китаю. Падає вплив рф у Центральній Азії, падає вплив у Вірменії, Азербайджані, Монголії і так далі. Ну а на очікувану депопуляцію наклалися втрати від агресивної війни. Преспективи російського ВПК(на який так наярював Бєлоусов) у світі тепер також під великим питанням, та і самим росіянам зброя потрібна, тут не до ескпорту. Навіть вагнерів у Африку тепер не виходить ескпортувати. Всього цього Бєлоусов у планах розширення не враховував. Вважав що використання військових ресурсів ніяких додаткових ризиків не створить. А розширюватися треба, бо інакше розвитку не буде. Ось такий експерт.

Кущ нам каже що Бєлоусов архітектор протидії санкціям. Ну в таку архітектуру може насправді багато людей, тут не рокет саєнс. Просто в тебе є величезні надприбутки від експорту, які кремль вперше за довгі часи витрачає НЕ ТІЛЬКИ на яхти та палаци, а і роздає росіянам у вигляді гробових, зарплат на заводах ВПК та зарплатні військовослужбовців. Ваня тепер може піти не тільки в менеджери та айтішники, а в тюрму(а звідти в армію), відразу піти в армію чи на завод, бо там бронь. Ось і вся архітектура. Стало страшно і почали ділитися з населенням, яке стрімко зменшується. Імпортозаміщення як і раніше в основному на папері, але навчилися збирати мопеди самостійно.

Але Кущ нам розповідає як росії пощастило, що там опинилася людина, яка «накопичувала знання саме для такого історичного моменту». А в Україні відповідно таких людей не виявилося(як запасів нафти та газу, але про це Кущ вам не скаже). От не було таких людей, тому і всі проблему в нас. Загалом то всі проблеми в нас саме від таких бєлоусових і від кущів, на мою думку.

Панегірик від Куща Бєлоусову зрозумілий. Бо Кущ такий самий експерт з підганяння рішення під відповідь яку спустило вниз керівництво. Тому і балотувався від Партії Регіонів, а потім і від Оппоблоку.

Там таких люблять.

З розповідями про цивілізаційну місію рф, потужних російських експертів і загалом як там всьо гарно і давайте туди, бо ви ж бачите вони від нас не відв’яжуться. В них там (псевдо)наукова база і величні плани. Он рф під проводом Бєлоусова переходить у «фазу росту». І зараз запущена Бєлоусовим(і бажана в Україні Кущом) модель «самовозобновляемой, мультипликативной, циркуляционной модели экономики» нам покаже. Бо там в рф іпотека свердлить космос. Те що іпотека свердлить космос по причині збільшення собівартості в результаті санкцій та падіння рубля і пільгових програм, які стануть проблемою в майбутньому, Кущ вам не скаже. Те що самовідновлювальна економіка критично залежить навіть у виробництві зброї від Заходу вам не скажуть. Як і нафтогазовий сектор. Як і аграрка. Те що циркуляція в російський економіці це використання російських внутрішніх ресурсів методом пострілу з дула танку також не скажуть. Ці циркуляція розривається в українських полях. І за це все доведеться платити в майбутньому.

Але не треба про це думати. Є ж цивілізаційна модель.

Насправді вся місія рф мазати дверні ручки дисидентів новічком та вбивати людей. Під цю місію як там наукову базу не підводь виходить спочатку Тайожний Союз, а потім ГУЛАГ. В процесі зекам можуть підвищувати пайку, кущі назвуть це «економікою росту», але до економіки це має достатньо посереднє відношення.

Ось такі експерти.