"ЗНОВУ ПРО РАШАҐЕЙТ" - Олег Пономар

"ЗНОВУ ПРО РАШАҐЕЙТ" - Олег Пономар

ABC News повідомило, що Майк Коен — колишній адвокат Трампа та його консільєрі — провів багато годин у перемовах з Мюллером. Моїх читачів ця новина не здивувала, адже я ще місяць тому писав про це, коли Коен пішов на угоду з Мюллером. Хоча, як і у випадку з Манафортом, про угоду Коена офіційно не оголошено, але її укладено — це стовідсоткова інформація, я про це багато писав і вчорашня новина це лише підтверджує. Тобто Коен вже все розповів Мюллерові про зв'язки Трампа з московським Спрутом у США та на Московії. Також, Коен знав про те, що Тирмп схвалив відому зустріч з московитами влітку 2016, тощо. Крім того, дуже важливо, що Коен співпрацює з прокуратурою штату Нью-Йорк, яка веде справу про Trump Organization, де на керівних посадах були Коен та діти Трампа. Чому саме це так важливо?

По-перше, там стовідсотково є злочин — відмивання коштів, ухилення від податків, тощо.

По-друге, там теж використають причинно-наслідковий ланцюжок (я писав недавно про ланцюжок Мюллера до Манафорта — угода Ґейтса проти Манафорта — судовий процес — угода Манафорта). Але це буде ланцюжок, який Мюллер використав проти Флінна, аби він пішов на угоду, а саме — Мюллер накопав компромат проти Флінна, а потім зробив Флінну пропозицію, від якої не можна відмовитись — або йдеш на угоду або твій син іде до в'язниці.

Тож тут буде те саме — проти Іванки та Дональда молодшого можуть в майбутньому висунути звинувачення завдяки інформації Коена й Вайсселберґа (фінансового директора Trump Organization, вже співпрацює зі слідством). І коли Трампа поставлять перед вибором — або улюблені діти або доля Ніксона, що він вибере, як гадаєте?

По-третє, в розслідуванні прокуратури штати Нью-Йорк стосовно Trump Organization президент США не має повноважень звільняти прокурорів чи дарити помилування, бо це розслідування штату, а не федеральна справа.

Зворотній відлік.

Олег Пономар