"ЗНОВУ РАЗОМ. ТИМОШЕНКО І КОЛОМОЙСЬКИЙ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗНОВУ РАЗОМ. ТИМОШЕНКО І КОЛОМОЙСЬКИЙ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

У цьому є щось ліричне. Юлія Володимирівна знову разом з Ігорем Валерійовичем. Після періоду пручань і намагання вдавати з себе яку-ніяку опозицію, головна бабця української політики Юлія Тимошенко нарешті впала в обійми нової парламентської коаліції. Голосування фракції «Батьківщина» за перше читання Бюджету-2021 ще можна пояснити тим, що «ну краще якийсь, ніж ніякий» або «та це лише перш читання» й нарешті «Разумков поплутав». Але голосування за друге читання – ознака вірна.
У Верховній Раді з’явилася нова коаліція – з частини «Слуги народу», «За майбутнє», «Довіри» та «Батьківщини». Якби «Батьківщина» не проголосувала – бюджет так само прийняли б. Тому – все зрозуміло. Це – нова коаліція. А позаяк «За майбутнє» і частина «Слуг» це Ігор Коломойський – можна констатувати. Тимошенко і Коломойський – знову разом.
Їх пов’язує довгий спільний шлях. Колись вони жили в мирі і злагоді – в часи дорогого Павла Івановича Лазаренка. Юлія Тимошенко тоді керувала корпорацією «ЄЕСУ» - особистим газовим гаманцем Пал-Іванича. Ігор Коломойський тоді уже був одним з керівників «Привату» - фірми теж не ворожої до Пал-Іванича. І розділила їх нелегка доля, у вигляді президента Кучми, який відсунув ЄЕСУ від газового експорту і почав всіляко гнобити – веселі хлопці з корпорації «Приват» тоді з натхненням накинулися на майно ЄЕСУ – у Дніпрі й не тільки. Проте.
Юлія Володимирівна явно не пам’ятає зла. Бо в часи прем’єра Юлії Тимошенко, у 2005 р. ніякої ворожнечі між ними не було й близько. Коли у серпні 2005 р. група «Приват» намагалася завести своє керівництво на Нікопольський завод феросплавів, у сприянні «Привату» звинуватили як раз Юлію Тимошенко. Скандал був гучний – він завершився відставкою Юлії Володимирівни.
Потім – знову конфлікт. У 2009 р. прем’єр Тимошенко опиралася приватизації структурами Коломойського Одеського припортового заводу. Конфлікт несподівано завершився перед самим президентськими виборами, коли Юлія Тимошенко примудрилася не помітити як люди Коломойського увійшли в керівництво державної «Укрнафти». Збіг та й годі – до самих виборів тоді канал «1+1» крутив рекламу Юлії Тимошенко. Їй до речі це не допомогло – вибори вона програла. А Коломойського з Укрнафти видалили аж в часи президента Порошенко.
Перед виборами президента 2019 р. стосунки між Юлією Тимошенко та Ігорем Коломойським були дуже й дуже теплі – можна пригадати наскільки вишукано Юлія Володимирівна вітала його з днем народження. Пам’ятаєте ці: «Обнімаю крєпєнько!.. Целую!» Очевидно – Юлія Володимирівна розраховувала на допомогу Коломойського у передвиборчій боротьбі. Але – президентські вибори вона знову програла.
Лідером опозиції стати тепер Юлії Тимошенко не вдалося. Опозиційна ніша наразі міцно зайнята Петром Порошенко. Юлія Володимирівна постала перед складним вибором – до Петра чи до зелених? І вочевидь – вибір вона зробила. Злі язики стверджують, що обирати надто вона й змоги не мала, мовляв – вона ще винна Коломойському за президентські вибори. Але ми в те, звісно, не віримо.
Ми віримо що Юлія Тимошенко цілком свідомо взяла на себе відповідальність за виконання Бюджету-2021 року і за економічний стан України в наступному році.
Сама взяла – сама відповідатиме.